Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2012. Március 02. 14:07, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

A kortól függ, hogy milyen jól alszunk

A kortól függ, hogy milyen jól alszunk

Amerikai kutatók rámutattak, hogy az a közhiedelem, miszerint az idősek rosszul alszanak mégsem igaz, sőt az életkorral javul az alvás minősége - írja a BBC.

A telefonos kutatás keretében 150 ezer személyt kérdeztek meg a kutatók, s az eredmények azt mutatták, hogy negyvenes éveink elmúltával, majd a kor előrehaladtával jobban alszunk.

Alvásuk minőségét a nyolcvanas éveiben járók értékelték a legjobbnak, ezzel megdőlni látszik az a közhiedelem, miszerint az idősek rosszul alszanak. A felmérésben részt vetteket nemcsak alvási szokásukról, hanem faji származásukról, jövedelmükről, tanulmányai múltjukról, hangulatukról és általános egészségügyi állapotukról kérdezték.

A kutatók rámutattak, hogy az alvás minőségét a depresszió és az egészségügyi állapot befolyásolja, ez azonban nem hozható összefüggésbe az életkor előrehaladtával.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.