Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2012. November 08. 09:08, csütörtök | Helyi

A közössségi oldal buktatta le a rablókat

A közössségi oldal buktatta le a rablókat

Fiatalok raboltak nagy értékű mobiltelefont, akiket a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói már másnap el is fogtak.

Dunaújváros belvárosában 2012. november 05-én a délelőtti órákban egy solti fiatalembert szólított le az utcán kettő férfi, akik a pontos idő után érdeklődtek. A sértett mikor segítőkészen elővette értékes mobiltelefonját, a két férfi rátámadt, tettleg bántalmazta, majd telefonját elvéve a helyszínről elmenekült. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezt követően a fiatalember megtette a feljelentését a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, és a nyomozók megkezdték az ügy felderítését és az ismeretlen elkövetők beazonosítását. Azonban ez idő alatt a sértett és ismeretségi köre sem tétlenkedett, és egy közösségi oldalon keresgélve segítséget nyújtottak a rendőröknek, hogy eljussanak az elkövetőkig.

A nyomozók már a következő nap elfogták a beazonosított személyeket és gyanúsítottként hallgatták ki őket a bűncselekmény vonatkozásában. A büntetett előéletű 21 és 22 éves dunaújvárosi lakosok kihallgatásuk során tagadták bűnösségüket. A kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket és velük szemben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kezdeményezte az előzetes letartóztatás kényszerintézményét az ügyészség felé.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 28. 13:15, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor: novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

2023. Szeptember 28. 13:14, csütörtök | Belföld

MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció

2023. Szeptember 28. 13:12, csütörtök | Külföld

Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték

Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték - közölte a szlovák rendőrség.