Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 10. 10:01, hétfő | PR

A lakásbérlés rejtett praktikái

A lakásbérlés rejtett praktikái

Bár egy ingatlan bérbe vétele alapvetően egyszerű folyamat, mégis jobb, ha odafigyelünk a részletekre.

Ezzel magunkat is védjük attól, hogy már az ügyintézés és a beköltözés után bukkanjanak fel olyan rejtett problémák, melyek előzetesen nem kerültek felszínre. Íme néhány praktikus információ melyet érdemes megtudnunk.

Albérlet saját szempontok mentén

Az ingatlanpiacon szinte végeláthatatlanul sorakoznak a kiadó albérletek, így aztán bőven van miből válogatnia annak, aki ilyen céllal keres ingatlant. Mielőtt azonban fejest ugranánk a hirdetések tengerébe, érdemes pontosan tisztáznunk, hogy számunkra melyek azok a legfontosabb szempontok, amik mentén elindulhat a kutatás. Ezek kifejezetten sokfélék lehetnek, mint pl. alacsony rezsi, csendes környék, jó közlekedés stb. Emellett pedig akár a kizáró okokat is feljegyezhetjük magunkat, ezzel is javítva a szűrést.

A lakásbérlés persze a legtöbb esetben bizonyos kompromisszumokkal jár, viszont ideális esetben az is előfordulhat, hogy megtaláljuk azt az álomotthont, ami kivétel nélkül megfelel minden elvárásunknak. És merjünk is határozottak lenni, hiszen a túlzott kompromisszumok idővel megbosszulják magukat. A lakáskeresési folyamat során végig tartsuk szem előtt a saját kívánalmainkat és csak akkor engedjünk belőlük, ha valóban úgy érezzük, hogy az adott lakásért megéri. A megfelelő szűrésben pedig akár az olyan oldalak is segítségünkre lehetnek, mint a https://flatco.hu/ ahol célzottan keresgélhetünk.

A körültekintés gyümölcse

Ha megtaláltuk a nekünk leginkább tetsző albérletet, kezdődhet az egyeztetés. Fontos, hogy végig maradjunk reálisak és minden olyan részletre kitérjünk, melyek esetleg később bosszúságra adhatnak okot. Erre szolgálnak mindazon praktikák, melyek talán nem mindenki számára nyilvánvalók, ám sokat segítenek.

Ilyen lehet például az, ha már a telefonos egyeztetés során rákérdezünk olyan konkrét dolgokra, mint például a kötelezően előírt energetikai tanúsítvány, a rezsi mértéke, esetleg konkrét téli/nyári rezsi összegek. Kitérő válaszok esetén már gyaníthatjuk, hogy valami nem stimmel és persze benne van a pakliban, hogy a bérbeadó valótlan számokkal dobálózik, ám ezt a megtekintéskor kiküszöbölhetjük, ha megkérjük, hogy korábbi csekkekkel igazolja a rezsi mértékét.

A személyes varázs és más „apróságok”

Az albérletek megtekintése több szempontból is elengedhetetlen, már csak a személyes érzések, élmények miatt is, amit a lakás élőben nyújt. Ezért sem mindegy az sem, hogy mely napszakban tekintjük meg a kiadó lakást. A lakások valódi arca nappali fénynél tárul fel igazán, így érdemes akkorra időzíteni az első látogatást. Emellett pedig ilyenkor ellenőrizhetjük legjobban az utca, vagy épp a szomszédok zajszintjét.

Ezek mellett az apróbb dolgokat is érdemes lehet kiszúrnunk, hiszen ezek hosszabb távon igencsak bosszantóak lehetnek. Nézzünk körül a környéken, szerezzünk benyomásokat róla, kérdezzünk rá, mennyire tartják biztonságosnak a környéket és egyáltalán, próbáljuk megfigyelni a lakókörnyezetet és hallgassunk a megérzéseinkre. A kiadó lakások piaca számos lehetőséget tartogat és néhány praktika alkalmazásával mi is nagyobb valószínűséggel élvezhetjük ennek gyümölcsét.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 07. 18:13, hétfő | PR

Minden, amit az elektromos fűtésről tudni lehet

Napjainkra a megújuló energia hasznosításának köszönhetően egyre jellemzőbb a gázfűtés mellett az elektromos fűtés térhódítása.

2021. Június 03. 14:04, csütörtök | PR

Miért építsen kamera rendszert munkahelyén?

Amikor egy munkáltató kamerákat telepíttet munkahelyén, elsősorban természetesen az illetéktelen behatolások elleni védelmet szeretné garantálni az épületben.

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Május 17. 15:41, hétfő | PR

Hogyan (ne) viseljük a galléros férfi pólót? Teljes útmutató

Nagyon népszerű ruhadarabról van szó, mégis sokan rosszul hordják.