Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2014. Március 09. 19:07, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.kohászkézi.hu

A lányok csodálatos győzelme

A lányok csodálatos győzelme

Kiváló játékának, valamint Csapó Kyra fantasztikus védéseinek is köszönhetően aratott kétgólos, 22-20-as győzelmet együttesünk az Érd otthonában.

Mátéfi Eszter tanítványai ezzel a remek sikerrel megszerezték az alapszakasz harmadik helyét. Nagyon fontos, s egyben rendkívül nehéz mérkőzés várt szombat este együttesünkre, mely az Érd otthonában zárta a bajnoki alapszakasz küzdelmeit.

A mérkőzés tétje óriási volt, hiszen dunaújvárosi pontszerzés esetén a mieink megszerezték volna az alapszakasz harmadik helyét, míg a Mátéfi-csapatot két ponttal követő hazaiaknak mindenképpen nyerniük kellett volna ahhoz, hogy megelőzzék a Kohász együttesét.

Nagy csatában – nagy győzelem A találkozónak inkább a hazaiak voltak az esélyesei, akik az ősszel egyszer már legyőzték a mieinket, ám Ferlingék is nagyon fogadkoztak, hogy összeszedett, jó játékkal lepik meg ellenfelüket. A mérkőzés első félideje igazolta is az előzetes várakozásokat, ugyanis a remek hangulatú találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol a házigazdák, hol a mieink vezettek egy góllal, ám ennél jobban egyik gárda sem tudott elszakadni a másiktól. A rendkívül kemény csatában előbb Rádl arc, majd Ferling kézsérülése borzolta a kedélyeket, de a Kohász csapatát nem lehetett megtörni, s remek csapatmunkával tartotta az érdieket sőt, tíz perccel a szünet előtt ismét átvette a vezetést (6-7). A játékrész hajrájában fordított a hazai egylet, ám az utolsó percben mégis Vukcevic góljára volt szüksége az Érdnek ahhoz, hogy egállal vonuljanak a pihenőre a csapatok (11-11)

. A térfélcserét követő első három percet ugyan minimális különbséggel az Érd nyerte, ám a folytatásban parádés dunaújvárosi játékot láthatott a mieink népes szurkolótábora. A védekezés remekül összeállt, mely mögött a csereként beállt Csapó Kyra halmozta a bravúrokat, míg támadásban nagyon türelmesen, összeszedetten játszott a Kohász.

Együttesünk tíz perc alatt hét találatot jegyzett úgy, hogy cserébe egyet sem kapott, így a 44. percben már 19-13-as újvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A vendéglátók ekkor sem adták fel a küzdelmet, de a Kohász csapata továbbra is remekül tartotta magát, így hiába csökkentett hátrányán az érdi egylet, Ferlingék tartani tudták három-négygólos előnyüket (17-21).

A hajrában több kiállítás is sújtotta a Mátéfi-csapatot, ám játékosaink kitartottak, s Csapó remek védéseinek is köszönhetően két gólt megtartottak előnyükből, így csodálatos, 22-20-as győzelemmel, valamint a harmadik hellyel zárták az alapszakasz küzdelmeit.

Igazi csapatsiker Érthetően boldog is volt a mérkőzés után Mátéfi Eszter vezetőedző, aki elsősorban csapata higgadtságában, egységében látta a győzelem kulcsát. - Rendkívül bántott minket az őszi vereség, főleg annak aránya, ezért nagyon készültünk a mai mérkőzésre, melyen be szerettük volna bizonyítani, hogy az csak egy kisiklás volt a részünkről. Emellett persze az alapszakasz harmadik helyét is meg akartuk szerezni, s nagy örömömre az együttes tagjai ismét bizonyították, hogy őket nem nyomasztják, hanem inspirálják a komoly téttel bíró találkozók. Ma igazi csapatként játszottunk, aki pályára lépett, védekezésben és támadásban is hozzátette a mérkőzéshez a saját jó játékát. Emellett akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények is, gondolok itt például Csapó Kyrára, aki több hetest és ziccert is védett a második félidő kulcspillanataiban. A védekezésünk remekül összeállt, ráadásul támadásban hideg fejjel, végig hatalmas koncentrációval játszottunk, egyértelműen ennek köszönhetjük ezt a mai, csodaszép győzelmet.

ÉRD – DKKA 20-22 (11-11) DKKA: Vig, Hosszu 3, Gera 2, Ferling 5, Takács D. 3, Bulath 4, Vincze 4. Csere: Csapó (kapus), Rádl 1, Vadász, Kővári. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Sport

Willi Orbán Fair Play-díjat kapott Németországban

A Német Sportújságíró Szövetség különdíjban részesítette Willi Orbánt, az RB Leipzig magyar válogatott futballistáját.

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol-akció: több mint kétezer jogsértést követtek el teherautó- és buszvezetők

A rendőrök 2141 esetben állapítottak meg jogsértést a múlt heti Roadpol országos akcióban, amelynek során tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek Magyarország közútjain

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése