Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2024. Január 10. 15:16, szerda | Helyi
Forrás: mti foto- pexels

A Liberty Dunaújváros újraindította a hengerműveket

A Liberty Dunaújváros újraindította a hengerműveket

A Liberty Dunaújváros, Magyarország legnagyobb acélgyártója újraindította hengerműveit, valamint a horganyzottlemezt előállító galvanizáló sort - közölte az MTI-vel a társaság hétfőn

A tájékoztatás szerint a hengerművek második negyedévi termelési felfutását megelőzően először a speciális vevői igények kielégítésére fókuszálnak.
A közleményben Ajay Aggarwal, a Liberty Steel Group európai elnöke kiemelte, az újraindítás az első lépés a vállalat megújulásában, amely nem csak a cég és alkalmazottai, de egész Dunaújváros számára pozitívum.
A közleményben kifejtették, az újraindítás a Liberty Dunaújváros 100 napos programjának első állomása, amely a kapacitások folyamatosan emelkedő kihasználása mellett a hatékonyabb működéshez igazítja a vállalatot, felkészítve azt a várható piaci fellendülésre.
Az optimalizálási program része az indokolatlan működési költségek csökkentése, így a vállalat kevesebb külső szolgáltatást vesz igénybe - írják a közleményben.
Hangsúlyozták, az átszervezési folyamat során a Liberty Dunaújváros megtartja alkalmazottait és a szokásos módon fizeti a béreket. Ezzel párhuzamosan - várhatóan az év első felében - átképző tanfolyamokat indítanak, hogy felkészítsék a dolgozókat a tervezett modern elektromos kemence üzemeltetésére.
A Liberty Dunaújváros a Liberty Steel Group része, amely globálisan integrált acélüzletággal rendelkezik.
A cégcsoport 11 milliárd dollár globális forgalmával több mint 20 millió tonnás teljes hengerlési kapacitással, több mint 200 gyártási helyszínnel rendelkezik világszerte, 13 országban, és mintegy 28 000 embert foglalkoztat.
Az indiai Liberty Steel tavaly augusztusban nyerte meg a felszámolás alatt lévő dunaújvárosi Dunaferr acélgyártáshoz szükséges eszközeit birtokló új cégekre kiírt pályázatot.
A Dunaferr az orosz és ukrán tulajdonosok ellentétei miatt 2022 végére fizetésképtelenné vált, a működés ellehetetlenülését kormányzati beavatkozással sikerült megakadályozni.
Az Európai Unió 2023 októberében jóváhagyta a Dunaferr tulajdonosváltását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

2024. Február 25. 14:22, vasárnap | Helyi

Fontos két pontot szerzett a Vasas Dunaújvárosban

A Vasas 29-27-re győzött a Dunaújváros vendégeként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.