Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Január 19. 08:01, kedd | Külföld
Forrás: MTI

A magyarok többsége szerint a német migrációs politika is felelős a Kölnben történtekért

A magyarok többsége szerint a német migrációs politika is felelős a Kölnben történtekért

A Századvég kutatásai szerint a magyar lakosság háromnegyede úgy látja, hogy az elkövetőkön túl a megengedő német migrációs politika is felelős a Kölnben szilveszterkor történtekért.

A közvélemény-kutató hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megkérdezett 76 százaléka az elkövetőket és a német migrációs politikát okolta, ötből egy válaszadó (19 százalék) szerint elsősorban az elkövetőket terheli felelősség, és alig akadt olyan megkérdezett, aki szerint az áldozatok tehetnek a történtekről (2 százalék).

A vizsgálat rámutatott arra is, hogy politikai irányultság szerint a jobboldali és a középen álló válaszadók jelentős része nagy felelősséget tulajdonít a német kormánynak, míg a baloldaliak körében jóval többen vádolják elsősorban az elkövetőket. Arra a kérdésre, hogy mi jelent jelenleg nagyobb veszélyt Európára, a terrorizmus vagy a kontrollálatlan bevándorlás, a megkérdezettek 12 százaléka úgy reagált, hogy a terrorveszély, 11 százalék szerint a bevándorlás, ám a döntő többség szerint (77 százalék) mindkettő egyformán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.