Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 25. 19:18, vasárnap | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A mecseki mumus - SOLID Racing Team

A mecseki mumus - SOLID Racing Team

SOLID Racing Team – Mecsek Rallye 2015.10. 16-18.
Kondella Péter – Szilassy Arnold, Mitsubishi Lancer Evolution IX.

A tavalyi balszerencse idén is kísértette versenyzőpárosunkat. Továbbra sem sikerül problémamentesre az évadzáró futamuk. Idén nagyobb gondokkal küzdöttek, így sajnos nem tudták befejezni a versenyt.

Nagyon vártuk az évadzáró Mecsek Rallyet, hogy végre össze tudjuk mérni tudásunkat a kategóriatársakkal. A mostani futamon volt olyan gyorsasági, ami a Baranya Kupán is szerepelt, ezért volt viszonyítási alapunk magunkhoz képest is.

Örültünk a változó, olykor kritikán aluli körülményeknek, mert legalább ilyen pályaviszonyok között is tudtunk menni az autóval. De sajnos a második gyorsaságitól egy technikai hiba hátráltatott minket. Kezdetben 5000-es fordulatnál tiltott az autó, majd 4000-nél, később pedig már 3500-as fordulatnál is. A végsebessége 187 helyett 140-150 között volt. Az 5. gyorsasági szakaszon, ahol már etap programban próbáltunk átcsorogni, a cél előtt 2 km-rel füst és láng csapott fel a motortérből. Egyik rémálmom vált valóra. Szerencsére sikerült eloltani a tüzet, de sajnos ez az incidens a verseny végét jelentette nekünk. Mióta meg van az autó, csak szenvedünk vele, szinte minden alkatrészt kicseréltünk már. Most is egy olyan alkatrész okozta a problémát, ami még nem lett kicserélve... - tette hozzá Kondella Péter.


Roppant elszántan, hihetetlen elánnal vágtunk neki ennek a hétvégének. Szerettük volna magunknak bizonyítani, hogy a legutóbbi megmérettetés óta fejlődtünk, és gyorsulni tudunk az autóval. Ez az első szakaszon - ami megegyezett a Baranya Kupa egyik szakaszával - sikerült is. Ezt várnánk magunktól versenyről versenyre, de sajnos eddig maradtunk talpon. Lassan most már minden megújul az autóban, és úgy állhatunk oda a rajthoz, hogy ez most már csak rajtunk múlik. Maga a verseny jó volt, a szakaszok igazán technikás, jó ritmusúak voltak. Engem az a sok rönk sem zavart, legalább nem töveztek annyit. Ennek ellenére sok sár volt a pályákon, ami meglehetősen csúszott. Embert próbáló feladat volt, sokat tanultunk, tapasztaltunk ezen a hétvégén is – fűzte hozzá Szilassy Arnold


Partnereinknek köszönjük az együttműködést:

AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Innovitas Közhasznú Nonprofit Kft.; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; PWENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – MEZ-EXPRESSZ.HU, Termelői méz; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; V4 Transport Szállítmányozási Kft.; RAIKER – www.raiker.hu ; Rajkai Takarék; SILVER KE Hungária Kft.; PumaTools Kft. – www.pumatools.hu ; Gigabit Kft – Next Generation Group; Hetényi Pincészet; Mastersoft Technologies Kft.; Nagy Béla e.v. – liftszerviz; www.solidracing.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.