Városlista
2022. május 16, hétfő - Botond, Mózes

Hírek

2017. Január 02. 22:28, hétfő | Helyi

A mentőkért fociznak

A mentőkért fociznak

A Carissa jótékony célú kispályás labdarúgó torna, mint minden évben, úgy idén egy helyi szervezetet segíti munkájában. A tavaly a kupa kedvezményezettje a Jószolgálati Otthon volt,az idén a mentőállomásnak segítenek.

A jubileumi tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő, január 6-án startoló Carissa Kupa résztvevői, nézői és a támogatók egytől egyig a Dunaújvárosi Mentőszolgálat munkáját segítik majd a jótékonysági eseményen.

Tóth Imre, a szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának és a Carissa Sport Egyesület elnöke, valamint a kupa főszervezője elmondta, jobb helyre nem is kerülhetne az összegyűlt összeg, hiszen nehéz körülmények között, keményen dolgoznak értünk mindannyian az állomás dolgozói. Mint mondta, idén is túljelentkezés volt a 32 csapatos tornára, a nevezési díjak tíz százaléka pedig szintén a jótékonysági kasszába kerül, ahogyan további kétszázezer forint is, a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságnak hála, így már a torna kezdete előtt is szépen gyűlik a kassza.

A rendezvényre, mint mindig, díjtalan a belépés, de szívesen fogadnak felajánlásokat, amiket a tombolasorsolásból befolyt összeggel is kiegészítenek, melynek fődíja idén egy két személyes barcelonai út az FC Barcelona egy hazai mérkőzésére.

Reszegi Imre, a mentőállomás vezetője köszönetet mondott a szervezőknek a felajánlásért, hiszen a közép-dunántúli régió egyik legleterheltebb mentőállomásaként mindig szükségük van új felszerelésre. Legutóbb az OMSZ segítségével jutottak hozzá egy hatmillió forint értékű rohamkocsis berendezéshez a mellkaskompresszió helyettesítésére, aminek segítségével a beteget akár folyamatos újraélesztés közben is szállítani tudják. Mivel a mentőautókban használt műszerek rendkívül drágák, így a kupa bevételei óriási segítséget jelentenek majd munkájukban.

Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja is kiemelte, sokszor már természetesnek vesszük a mentők jelenlétét, gyakran el is feledkezünk róluk, holott nekik is szükségük van támogatásra, hogy a szakszerű ellátás, segítség mindig időben megérkezzen. Lőrinczi Konrád, önkormányzati képviselő a mentőállomás dolgozói mellett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkáját is méltatta, amiért a fiatalok sportra biztatása és a közel 1600 igazolt labdarúgójuk megmozgatása mellett figyelmet fordítanak a jótékonyságra is. Az önkormányzat a DLSZ-t pedig továbbra is minden erejével segíteni fogja.

A háromnapos tornán a kupameccseken kívül különleges gálamérkőzésre is sor kerül majd, pályára lép a Kohász Öregfiúk csapata, a Sport TV gárdája és a Művész válogatott, többek között Puskás Petivel és Kállay-Saunders Andrással a csapatban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 20. 06:00, szerda | Helyi

Eltemették Antall Józsefnét

Eltemették Antall Józsefné Fülepp Klárát Budapesten, a Fiumei Úti Sírkertben kedden.