Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Augusztus 15. 01:19, péntek | Belföld

A Nagyon Zene Fesztivál

A Nagyon Zene Fesztivál

Miért több a Strand? Ezért:

Említettük már, de nem fejtettük ki és nem is lehet eléggé hangsúlyozni azt a kis pluszt, ami megjelenik a Strand fesztiválon a többi hasonló rendezvényhez képest. Azt például, hogy majd fellép a Papa Roach, Parov Stelar, John Newman, Knife Party, Wilkinson és a Petőfi rádió legnépszerűbb zenekarai, azt tessék nagyon komolyan venni! A legutóbbi Petőfi Top30-as lista harmada fellép majd a fesztiválon a 30Y-től kezdve a Kiscsillagig. Persze mondhatjuk, hogy "nagy ügy, máshol is", de ennél azért jobb a helyzet, ez a fesztivál ugyanis felfogható egyfajta "köszönetnyílvánításnak" is. Ez alatt azt értem, hogy a MR2 Petőfi Rádió hallgatói amikor elmennek a fesztiválra és az egyik kedvenc zenekaruk koncertjére -akiknek legújabb dalát is épp a kocsiban a Balaton felé menet dúdolgatták a haverokkal-, kicsit többet kapnak mint máshol. Máshol sem lazsál például a Supernem, vagy a Soerii & Poolek, de ez az egész olyan, mint egy önálló koncert, ahol mindenki miattuk ment ki és kevesen vannak akik épp "csak arra jártak és megnézik mi ez", ebből is adódik, hogy mindenki végtelenül odavan az éppen aktuális fellépőért, és persze ugyanúgy vissza. Ez a kis plusz amit jobb szó híján hálának nevezünk kölcsönösen megjelenik mindkét oldalról. Egyrészt a zenekar örül, hogy megismertették még több emberrel a zenéjüket és több rajongó gyűlik körölöttük, játszák a dalaikat és ez a kölcsönös együttműködés mindenkinek csak jó, másfelől ott van a közönség, aki felhőtlenül tombolhat az általa már régi ismerősként kezelt banda vagy előadó koncertjére. Én a Petőfi rádiónak köszönhetem, hogy megismertem Halott Pénz zenéjét, jómagam ugyanis nem vagyok az a fajta, akinek tetszik a rap, vagy a hip-hop, de ezen a koncerten ott leszek, mert nagyon bejött amit eddig hallottam. Előtte az Intim Torna Illegállal voltam így, akiket tavaly ismertem meg jobban és kicsit sem bántam meg. Valószínűleg magamtól egyikre sem találok rá, de így máris gazdagabb vagyok néhány nagyszerű élménnyel. Remélem nem vagyok és nem leszek ezzel egyedül, mindenkit arra bíztatok, hogy hallgasson bele a fellépők ismert dalaiba (amihez korábban már egy kis segítséget is adtunk), kísérletezzen, mert megéri és látogasson meg minél több koncertet a Strand fesztiválon, hisz négy nap buli, kikapcsolódás és feltöltődés várja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.