Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2014. Augusztus 01. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A nők agya gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké

A nők agya gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké

Az utóbbi évek, évtizedek során az emberek egyre okosabbak lettek és úgy tűnik a női agy még inkább előnyben van, ugyanis gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké.

Ezt állapította meg egy tanulmány, amelynek keretében 13 európai országból 31 ezer, 1923-1957 között született ember adatait vették szemügyre - adta hírül a Fox News.

A vizsgálat megállapította, hogy a nőknek jobb az epizodikus memóriájuk, amely az új ismeretek, képességek elsajátításáért felelős. Ugyanakkor bár a matematikai képességeket illetően a nők még mindig elmaradnak a férfiak mögött, de a két nem közötti különbség ezen a téren csökkenőben van.

A különböző korcsoportok összehasonlítása során megállapították, hogy összességében mindkét nem agya fejlődött az idők során. 'Az életkörülmények javulásával nőttek mind a nők, mind a férfiak kognitív képességei' - mondják a kutatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:17, péntek | Életmód

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.

2024. Május 23. 15:25, csütörtök | Életmód

Brassó közelében rehabilitációs központ épül a romániai \"problémás medvék\" számára

Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó romániai barnamedvék számára - számolt be csütörtökön a Bizbrasov.ro hírportál.

2024. Május 23. 08:09, csütörtök | Életmód

Felújított Kádár-kocka típusú házakról vár fotókat a Ludwig Múzeum

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia

2024. Május 22. 06:00, szerda | Életmód

Hol tart most Magyarországon a mesterséges intelligencia forradalma?

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia – vagy divatosabb nevén AI – világszerte meghatározó tényezővé vált a technológiai fejlődésben, és Magyarország sem maradhat ki ebből az átalakulásból.