Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2014. Augusztus 01. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A nők agya gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké

A nők agya gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké

Az utóbbi évek, évtizedek során az emberek egyre okosabbak lettek és úgy tűnik a női agy még inkább előnyben van, ugyanis gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké.

Ezt állapította meg egy tanulmány, amelynek keretében 13 európai országból 31 ezer, 1923-1957 között született ember adatait vették szemügyre - adta hírül a Fox News.

A vizsgálat megállapította, hogy a nőknek jobb az epizodikus memóriájuk, amely az új ismeretek, képességek elsajátításáért felelős. Ugyanakkor bár a matematikai képességeket illetően a nők még mindig elmaradnak a férfiak mögött, de a két nem közötti különbség ezen a téren csökkenőben van.

A különböző korcsoportok összehasonlítása során megállapították, hogy összességében mindkét nem agya fejlődött az idők során. 'Az életkörülmények javulásával nőttek mind a nők, mind a férfiak kognitív képességei' - mondják a kutatók.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 08:14, szombat | Életmód

Nyolcezer fát ültetnek el idén ősszel az Országos Településfásítási Programban

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka, amelynek során az ország 345 településén nyolcezer fát ültetnek el - jelentette be Nagy István agrárminiszter

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Életmód

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka közelében

Néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak csütörtökön egy Szabadkához közeli autóúton - közölte a szabadkai Pannon RTV.

2023. Szeptember 21. 13:00, csütörtök | Életmód

Kutyakölyköt mentettek meg a pénzügyőrök

A biztos haláltól mentettek meg munkatársaink egy alig két hónapos kölyökkutyát Hajdú-Bihar Vármegyében. A lakott területtől több kilométerre hagyhatták sorsára egy út menti árokban, mielőtt megtalálták.