Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 12. 07:14, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A növekvő benzin iránti kereslet emelheti tovább a kőolaj árát

A növekvő benzin iránti kereslet emelheti tovább a kőolaj árát

Hétfő kivételével az elmúlt öt napban folyamatos árcsökkenés volt megfigyelhető az augusztusi szállítású kőolaj árában az Egyesült Államok tőzsdéjén: szerdán az elmúlt hét nap mélypontjáról felfelé indult el az energiahordozó árfolyama. Jelenleg hordónkénti 84,9 dolláros ár körül mozog az augusztusi szállítású kőolaj árfolyama.

Hasonló trend volt megfigyelhető a szintén augusztusi szállítású Brent olaj árfolyama esetén is: a mai kereskedésben emelkedésnek indult az energiahordozó árfolyama. Hordónként 98,9 dolláros szint közelében mozog a kurzus.

Amerikában az olajjal kereskedők most elsősorban a kőolajkészletek változására figyelnek: a tegnapi napon az API intézet közölte előrejelzését, melyek szerint az ország készletei 680 ezer hordónyi mennyiséggel csökkentek az elmúlt hét során. A hivatalos bejelentés a készletek változásáról az Energiaügyi Minisztérium részéről a mai napra várható: az előrejelzések a készletek 1,38 millió hordós szűkülésére számítanak.

A készletek apadása a 'vezetési szezon” beindulásával van kapcsolatban: az óceán túlpartján ezzel a kifejezéssel illetik a május végi háborús hősök emléknapja és a szeptember első hétfőjére eső munka ünnepnapja közötti időszakot, melyben jelentősen megnő a benzinfogyasztás. A benzin iránti kereslet emelkedését mutatja, hogy az Egyesült Államok finomítói 91,8 százalékos kapacitáson dolgoztak a hét során, mely 2006 óta a legmagasabb szint - számoltak be róla a Quaestor elemzői.

Felfelé hajtotta a kőolaj árfolyamát a mai napon Kínából érkező hír is, mely szerint a vártnál némileg nagyobb mértékben nőttek a gépkocsieladások: az elmúlt hónapban 16 százalékkal nőtt az eladott járművek száma: ez 1,28 millió gépkocsit jelent, mely kismértékben kedvezőbb a becsült, 1,27 millió darabos prognózisnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során