Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 09. 21:15, csütörtök | Helyi
Forrás: - Dunaújváros Info

A nyaklánctól a kolbászig – mindent a ház tájáról

A nyaklánctól a kolbászig – mindent a ház tájáról

Lehet, hogy vannak, akik azt gondolhatják, hogy a Dunaújvárosi kézművesek boltja, csak egy múló szeszély volt, s ahogy felröppent az ötlet, már el is halt. Jelentem, ez nem így van, sőt…

Ahogy alant olvashatják gőzerővel folyik a munka, és az idő múlása csak azért van, mert az alapötlet túlnőtte önmagát… Tehát a bolt elsődleges helyszíne a technikumi Tan ÁBC . Már megtervezték, most van folyamatban a kialakítása.
Kóti Zsuzsa, aki nagyon nagy segítőnk és ő álmodta meg az emblémánkat is, tervezi meg a belső teret. Sváb parasztbútorokat képzelt az eladótérbe. Rácz Máriával együtt úgy gondolják, hogy külsejében is meg kell mutatni, hogy más jellegű üzletről van szó, mint a hagyományos boltok, ahol multinacionális cégek világ bármely pontjáról idehozott tömegtermékeit árusítják. Itt az otthon készült termékek kerülnek eladásra azoknak, akik valami egyedit szeretnének, valami mást, valami egyszerit….

Éppen ezért az otthon melegét hivatott a bolt belseje megjeleníteni. A színvilága a föld zöldje, és napfény narancsa… ezek köszönnek vissza a falakról, kellemes krémszínűre lesznek a bútorok befestve. S már elkészült az emblémánk is, két variáció között mi nem tudunk dönteni, így rábízzuk olvasóinkra. Feltöltjük a facebook-profilunkra ( InfoDunaújváros) s ott gyűjtjük a likekokat, hogy kinek, melyik tetszik jobban. Illetve a www.infodunaujvaros honlapon is lehet választani a két embléma közül. A bolt a Ház-táji Dunaújvárosiak boltja nevet fogja viselni.

Ennyit a formáról. A tartalom is bővül. Rácz Mária a hivatalokat járja, s úgy tűnik, hogy nem lesz semmi akadálya annak, hogy ne csupán az ajándéktárgyak kapjanak benne helyet, hanem házi készítésű, azaz háztáji élelmiszerek is. Az igazi sonka, a házi kolbász, a nyúl hús, a kecsketej, a termelői méz, hogy csak néhány terméket emeljünk ki azok közül, amelyek majd a polcokra kerülnek. Hogy a dunaújvárosi kézműveseink háztájijának nagyobb reklámot tudjunk biztosítani, külön webáruháza lesz a termékeknek, ahol a világ bármelyik pontján megnézhetik, s meg is vásárolhatják a dunaújvárosiak termékeit.

Rácz Mária a DVG Vagyonkezelő ZRT kereskedelmi-vendéglátó ágazatának vezetője hangsúlyozza, hogy hasonló üzletekkel találkozott a világ számos pontján, ahol nagyon népszerűek voltak ezek a boltok, s hisz abban, hogy a távol-keleti termékek mellett a hazainak, a háztájinak is lesz vevőköre, éppen ezért már most bővítésen töri a fejét.

Lapunk a médiatámogatója a Ház-táji üzleteknek. Úgy gondoljuk, hogy a különleges értékesítési mód, más marketinget is igényel. Éppen ezért nem árulunk el titkokat, de úgy gondoljuk, hogy személyesebbé kell tenni a vevők és az eladók közötti kapcsolatot. Éppen ezért szeretnénk, ha minden termék mellé arcot is tudnának kapcsolni a vásárlóink, sőt a kulturális intézményekkel közösen kézműves műhelyfoglalkozásokat is tervezünk, ahol egy-egy terméktípus készítői avatják be az érdeklődőket a mesterségük fortélyaiba.
Hamarosan elkezdődik a készítők kiértesítése, egy kis türelmet kérünk még a jelentkezőktől, addig is, akinek még van kedve, jelentkezzen az info@infodunaujvaros.hu mailcímen vagy a 0630 99 29 400-as telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.