Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2014. Január 22. 20:40, szerda | Helyi
Forrás: Dunaújváros hetilap fotóival

A polgármester fogadta a diákokat- képekkel

A polgármester fogadta a diákokat- képekkel

Városunk iskolái, iskolásai számtalan sikerrel, eredménnyel büszkélkednek. Ezeknek egy része ismert, de nagyon sok közülük az intézmények falai között marad.

Ezeknek az értékeknek és sikereknek a közzétételére vállalkozott decemberben a Dunaújváros Info és honlapunk.

A lap szándékai szerint minden hónapban bemutatja milyen kimagasló általános iskolai és középiskolai eredmények születtek. Az eredmények közzététele mellett versenyt is hirdettek a jelölteteknek, a városlakók szavazhatták meg a www.infodunaujvaros.hu honlapon, hogy szerintük melyik iskola melyik tanulója érdemes a hónap iskolája és hónap diákja címre.

Az első alkalommal tavaly év végén decemberben mutatkoztak be és versenyeztek az általános iskolák és a középiskolák. A nevezett diákokat és az iskolák igazgatóit fogadta szerda délben Cserna Gábor, polgármester.

Kiemelkedő eredményt ért el tavaly decemberben az Arany János iskola labdarúgó csapata, akik a IV. DPASE-HILD kupán elsők lettek. A Dózsa György iskola néprajzi és népdal énekesei, akik a Mezőföld kincsei vetélkedőn elsők lettek, és Klujber Katrin, a Szilágyi tagiskola tanulója, aki a magyar serdülő kézilabda válogatott tagja. A Gárdonyi Géza iskolából Jakubik Beatrix, aki városi olvasási versenyt nyerte meg. A Rudas Középiskolából Vida Zoltán, aki a 7. Országos Földtudományi Konferencián lett első.

A Sándor Frigyes Zeneiskolából Gida Csoboka, klarinétos, aki meghívásos pályázat után került be az Erzsébet Talentum programba. A Széchenyi Gimnázium Napkelet műveltségi vetélkedő, Kárpát-medencei döntőjébenl I. helyezett csapata: Priol Balázs, Balla Zsuzsanna tanulók és a csapat tanári tagja: Hutvágnerné Róth Éva.

Cserna Gábor polgármester köszöntötte a diákokat, s méltatta az elért eredményeiket. Hangsúlyozta, hogy nagy örömmel vállalkozott a találkozóra, hiszen nagyon büszke a pedagógus múltjára. Hangsúlyozta, hogy mindegyik siker önmagában is jelentős, s nagyon nehezen összemérhető egy sportsiker egy tanulmányi verseny eredményével.

Majd átadta a városlakók szavazata alapján a díjat a Hild Középiskola sikeres röplabdásának Gebhardt Norbertnek, aki a legjobb utánpótlás korú játékos címet nyerte el a Magyar Röplabda Szövetségtől . Így a hónap iskolája a Hild Középiskola lett. Szemenyei Istvántól a Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetőjétől vehette Kolics Gábor az iskola igazgatója a sportszervásárlási utalványt és tárgyjutalomban részesült a DKKA jóvoltából a Gebhardt Norbert. Gebhardt Norbert, a Hild 11/a osztályos tanulója, akit a Magyar Röplabda Szövetség Elnöksége a legutóbbi ülésén a 2012/2013-as bajnoki idényben nyújtott teljesítménye alapján választott meg.

Eredményei: korosztályos Magyar Válogatott, diákolimpiai bajnok, serdülő bajnok, junior bajnok, a tornák legjobb játékosa, a Dunaferr junior és felnőtt csapatának meghatározó játékosa.

Az Info Dunaújváros újság februári számában mutatkoznak be azok az iskolák és diákok, akik a hónap diákja februári címért szállnak versenybe. Szavazni a www. infodunaujvaros.hu honlapon lehet. Cserna Gábor, polgármester reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés hagyománnyá válik, s nem csupán a hónap, hanem az év iskoláját és diákját is köszöntheti majd.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

2024. Február 25. 14:22, vasárnap | Helyi

Fontos két pontot szerzett a Vasas Dunaújvárosban

A Vasas 29-27-re győzött a Dunaújváros vendégeként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

2024. Február 10. 11:25, szombat | Helyi

90 év szép idő

Tamaskovits Sándorné, Vilma néni február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg őt a Barátság úti idős otthonban.