Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Február 09. 21:43, csütörtök | Helyi

A reméltnél később, de van/lesz munka

A reméltnél később, de van/lesz munka

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat évzáró fórumán (2011. 11. 30.) kérdezték: Mikor lesz munka? Azóta körvonalazódott a kérdésre adható, megnyugtató válasz.

Idén évkezdettől Dunaújváros Roma Nemzetiségi Önkormányzat a hivatalos megnevezése a Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak, amely sikeres közfoglalkoztatási periódus (városőrség) után évzáró rendezvényt és fórumot tartott a városháza színháztermében (képünk). Akkor szomorúan vették tudomásul a megjelentek, hogy a közfoglalkozatot-taknak nincs további feladatuk. Ott a fórumon hasított a levegőbe egy asszony kérdése: Mikor lesz munka?
A gazdasági és vagyongazdálkodási bizottság legutóbbi ülésén támogatta a Roma N. Ö. kérését a véleményező testület. Nevezetesen azt, hogy a közgyűlés nyújtson 3 millió forint támogatást az újabb közfoglalkoztatás periódus biztonságos megszervezéséhez a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.-nek. A vissza nem térítendő támogatás elszámolásának javasolt határideje 2013 március 31.
Hosszú János, a helyi roma szervezet elnöke sorolta az előkészített, illetve már elindított és szerződésben rögzített feladatokat. Négy tételnél szembeállította a piaci árat az általuk vállalt árral. Az önkormányzat, illetve a DVG Zrt. számára az általuk végzendő közfoglalkoztatás 20 millió forint megtakarítást jelent, ami megfelel az önkormányzat közfoglalkoztatási pályázata önrészének. E négy tétel: a kemping és környéke őrzése 16 hónapon át (bruttó 7,1 millió forint), a nyilvános illemhely üzemeltetése (bruttó 6,5 millió forint), az autóbuszmegállók takarítása (bruttó 10 millió forint) és a városi parkok takarítása (bruttó 2 millió forint). Az ötödik vállalt tételnél (erdőtakarítás) nincs viszonyítási alap a piaci árhoz. Azt bruttó 4 millió forintért vállalták. Mindegyik vállalás (a kemping őrzését leszámítva) egy évet ölel fel.
A Roma N. Ö. a tulajdonosa a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.-nak. Amely nemcsak megszervezte, február elejétől el is kezdte az aktív korú, hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását. Mind a roma önkormányzat, mind a kft. álláspontja, hogy származástól függetlenül szándékoznak munkához juttatni mintegy száz embert, sőt a nyári időszakban 30 személynek diákmunkát is biztosítanak majd. Tervezik még kiterjeszteni a munkavállalást külső piaci szereplők számára is, például őrzés-védelem, lépcsőháztakarítás stb.területeken.
(csgy)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.