Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Május 13. 21:45, kedd | Helyi

A Rómain is elkezdődik a munka

A Rómain is elkezdődik a munka

Az önkormányzat által elnyert pályázat lehetővé teszi, hogy az egyik legsűrűbben lakott városrész, a Római új arculattal büszkélkedjen.

Sajtótájékoztatót tartottak a "Római városrész szociális célú város rehabilitációja" című pályázat megvalósulájának alkalmából. Dunaújváros, megyei jogú város mintegy 1,2 milliárd forint Uniós támogatást nyert az új Széchenyi terv keretében.

A kivitelezési munkák várhatóan 2014. június 1-jén kezdődnek, a győztes nyílt közbeszerzésen a Grabarics lett.

A projektben szerepel a Váci Mihály utca, a Domanovszky tér, a Római körút meghatározott épületeinek szigetelése és a Pajtás utcai óvoda felújítása is.

A városrészben lakók kíváncsian, reményekkel telve várják, hogyan szépül meg környezetük, ugyanakkor Cserna Gábor polgármester nyitóbeszédében kérte az ott élők türelmét és kitartását. Mint mondta, "minden változás problémával jár".

Az érintett körzet önkormányzati képviselője Gál Roland, aki örült annak, hogy a választási körzetben ilyen mértékű és léptékű beruházások valósulnak meg. Mindösszesen 756 db lakást magában foglaló társasház energiahatékonysági korszerűsítése valósul meg a projekt keretében, ezen belül a teljes külső homlokzat utólagos hőszigetelése, vakolása és festése. Cserni Béla, a Római városrész másik önkormányzati képviselőjének a körzetében is lesz fejlesztés.

Összességében a Váczi Mihály utca burkolata, a Pajtás óvoda, közösségi terek, közműhálózat fejlesztése, parkok, játszóterek megújítása, térfigyelő kamerák fejlesztése szerepel a programban.

A sajtótájékoztató után lakossági fórumot tartottak, ahol a megvalósulással kapcsolatban feltehették kérdéseiket az érdeklődők.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.