Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2013. Június 21. 09:25, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

A Salgó Rali meghozta az áttörést!

A Salgó Rali meghozta az áttörést!

Riport Kondella Péter Rali túrás autóversenyzővel.

A nyers erő áradt a Civic Type-R versenyautótokból a hétvégi Salgó Midex Ralin. Mi történt az utolsó verseny óta a vassal, hogy ilyen dinamikus lett?

- Kicsi optimalizáláson esett át az autó, és változtattunk a futómű beállításokon, melyet minden versenyre újra gondolunk, a pályák sajátosságait figyelembe véve. A Ceredi gyorson kicsit orrtolós volt az autó, és úszkált a hátulja, de a másik két gyorson úgy érzem az eddigiekhez képest gyorsabban tudtam menni az autóval.

Adok-kapok volt egész nap a nyolc gyorson, Hidegkúti Balázsékkal. Mesélnél, a gyorsonkénti harc részleteiről, kalandokról, és hogy mikor tudtál hátradőlni a kategória győzelem tudatában?

- A Ceredi gyors ritmusát, tempóját nem tudtuk egyszer sem elkapni, ezért ott Balázsék jobb időt autóztak, a többi gyorsasági szakasz jobban kedvezett nekünk, ezért azokon Mi voltunk jobbak. A 6. gyorsasági után csak 2,5 másodperces előnyünk volt, ezt a 7. gyorsaságin 2,4 másodperccel még tudtuk növelne, de igazán az utolsó gyorsasági céljában kezdtünk megnyugodni, mert ott közel 10 másodperccel mentünk jobb időt, mint Balázsék. Hátradőlni csak a Parc fermében tudtunk, mert az a biztos, amikor már bent van az autó.

Az új navigátoroddal, mennyire tudtál együtt élni a Hondában a rengeteg kanyarral megáldott gyorsokon?

- Már a verseny előtt tudtam, hogy jó lesz a hangulat a versenyautóban (is). Emberileg nagyon jól kijövünk egymással, és ezt tudtuk hasznosítani a pályán is. A pályabejáráskor más szemléletben írtuk az itinert, ebben sok szerepe volt Arnoldnak. Újabb dolgokat tanultam, amitől már most gyorsabban tudtunk menni, és ez az irány a megfelelő ahhoz – érzésem szerint –, hogy újabb sikereket érhessünk el.

Legközelebb hol láthatunk benneteket versenyezni?

- A következő futam 2013.07.20-21-én megrendezésre kerülő Lábatlan-Nyergesújfalu rally lesz, ahol rajthoz fogunk állni.

Köszönjük Támogatóink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 24. 15:08, szerda | Sport

EVO-val a Mikulás Ralin!

Két ismerős gyors vár Csabira és Zolira a murva ralin, amin ötször mehetnek rajta végig.

2021. November 23. 15:10, kedd | Sport

A FIFA közölte az Év játékosa-díj szűkített listáját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 11 férfi labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a 2021-es győztes.

2021. November 23. 09:05, kedd | Sport

Erősport: 14 év munka van ebben – Juhász Péter a tengerentúlon bizonyíthatott

A „mádi kolosszus” újabb egyéni rekordokat állított fel, de az amerikai élmezőny ezúttal még messze volt.

2021. November 22. 17:24, hétfő | Sport

Közös jövőben gondolkodik a Prémium Média és a UNI Győr ETO HC

Szponzori megállapodást kötött egymással az UNI Győr ETO HC és a Prémium Média & Sport Management Zrt. – a felek pedig később még szorosabbra is fűzhetik kapcsolatukat.