Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 06. 18:53, szerda | Belföld

A Strand feszten ezt ki ne hagyd! I. rész

A Strand feszten ezt ki ne hagyd! I. rész

4 nap koncert és buli megállás nélkül, nehéz választani a sok jó program közül. Ebben segítünk egy kicsit

Kezdjük is az első nappal:

Papa Roach (USA) (Szerda 22:30, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
Nyílván. Gondolom, nem kell sokaknak bemutatni ezt a kaliforniai nu metál együttest, akik a kilencvenes évek végén, kétezres évek elején robbentak be a köztudatba. Last Resort című számukat biztos mindenki hallotta, aki bekapcsolta annak idején a rádiót, vagy klipeket nézett a tévében a zenecsatornákon, de azóta is sokszor elcsíphetjük ezt a nem is akármilyen dalt. De ők nem az a fajta „egyslágeres” banda, mint amilyen sok van, nekik bizony van rendesen jó daluk, amiket mind elő is adnak majd 20-án a Strand fesztivál nagyszínpadán.
(Érdemes még meghallgatni: Last Resort, Between Angels and Insects, Still Swingin, Before I Die, Hollywood Whore)

Tankcsapda - 25 éves születésnap (Szerda 20:30, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
Aki már idén látott születésnapi koncertet annak azért, aki pedig nem, annak azért nagyon ajánlott eljönni. A Strand fesztivál után már csak egyszer, egy meghívóhoz kötött turnézáró koncerten lehet elcsípni őket Budapesten, szóval ha valaki oda nem tud menni, mindenképpen kötelező program a Tankcsapda szülinapozás.

Mary PopKids (Szerda 18:45, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
A 2009 végén alakult nyolctagú banda első lemeze, a The Blue Inside idén április 8-án jelent meg. Csináltak egy közös számot a Punnany-val Mosoly címmel, biztosan sokan találkoztak már vele és megszerették. Ahogy az együttest is, akik végtelenül szerethetők és a dalaikban is megvan az a bizonyos Plusz. Ők nyerték a Nagy-Szín-Pad Tehetségmutatót is teljesen megérdemelten, így kapták a lehetőséget több nívós fesztiválon is, hogy a legnagyobb színpadon játszhassanak, úgy, ahogy majd a Strand fesztiválon a Tankcsapda és a Papa Roach előtt.
(Érdemes meghallgatni: Indigo, Nightdrive, Moonlight Dancer)

Ivan & The Parazol (Szerda 17:15, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
A Mary PopKids-re azt mondtam megérdemelten nyerték meg a Tehetségmutatót, de ugyanezt mondanám, ha akkor az Ivan & The Parazol az első helyezett (én rájuk is szavaztam). Másodikak lettek, de természetesen őket is szélesebb körben ismertté tette a verseny, ami csak jót tehet a zenekarnak és a közönségnek is. Túl vannak már egy texasi SXSW fesztiválon, turnéztak és építgették a karrierjüket New Yorkban, bejutottak a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának legjobb húsz zenekar közé és játszottak már a Deep Purple előtt is az Aránéban.
Érdemes meghallgatni: Take My Hand, Together, Don’t wanna Die, Love is Like, Let Go, Girl)

Karányi (Szerda 00:00, OTP Junior Színpad)
Az ezredforduló környékén indult be zenei karrierje és egyből megjegyezte mindenki, aki fogékony az elektronikus zenére. Kétszer nyert Fonogram díjat a Legjobb magyar elektronikus zene kategóriában (2005 és 2008) és dalai külföldön is nagy népszerűségnek örvendenek. Idén nagy hiányzó a fesztiválon az Anima Sound System, de talán Karányi betölti majd az űrt és kielégíti az igényes, élőben előadott elektronikus zene híveit. Engem biztosan.
Érdemes meghallgatni: Hello, I May Be Your Star, My Baby My, Dallam)

Ez az első nap nem az unalomról és a fűben fröccsöt iszogatásról fog szólni azt hiszem.
De a második sem, az tuti:

30y (Csütörtök 18:45, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
A szombathelyi buszjárat nevét viselő, Pécsett alakult alternatív rockot játszó együttest már sokan megismerték 2000-es alakulásuk óta, és én nehezen tudnék választani kedvenc albumot, annyira kiegyensúlyozottan játsszák azt a remek zenét, amire már nyugodtan mondhatjuk, hogy olyan „harmincipszilonos”.
(Érdemes meghallgatni: Azt hittem érdemes, Sötét van, Egy perccel tovább, Teremtős, Ahogy elképzeltem, Felhő, Dadog és még sorolhatnám napestig)

Parov Stelar Band (A) (Csütörtök 22:30, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
Az electro swing feltalálói, a jazzből merített inspirációk és a legmodernebb elektronikus hangminták ügyes ötvözéséből előállított dalok garantáltan megtáncoltatják azokat, akik nyitottak az újra és a lendületes tánczenére. Idén egy teljesen egyedi, minden eddiginél exkluzívabbnak ígérkező show-val érkeznek hozzánk.
(Érdemes meghallgatni: Booty Swing, Keep on Dancing, Invisible Girl, Jimmy’s Gang, Catgroove, Doctor Foo)

Brains (Csütörtök 20:30, Petőfi Rádió – Telekom Nagyszínpad)
'94 óta léteznek, de igazán csak 2010 óta játszanak a jelenlegi felállásban és már egészen mást is képviselnek, mint az első években. Ez leginkább MC Columbonak köszönhető, aki 2006 óta tagja a zenekarnak és a 2008-as Top Shotta album már azt az irányt követi, ami azóta is jellemzi az egyik legizgalmasabb koncertzenekart. Drum & bass, dupstep, drumstep, ragga, elektro, break, rock mind fellelhető a dalaikban és a koncerteken garantált a másfél óra ugrálás.
(Érdemes meghallgatni: Ladies Obsession, Budapest Tours, Blazing, Full Range, Superheroes)

Soerii & Poolek (Csütörtök 00:00, Junior Színpad)
Lovasi adta a tippet, hogy két dunaújvárosi –nem éppen absztinens- hajléktalan után nevezzék el a formációt, így lettek ők Soerii és Poolek. Tulajdonképpen az, hogy milyen zenét játszanak majdnem mindegy, élőben hallgatni és bulizni rá tökéletes, a koncert pedig egy egészen szürreális és elképesztő élmény, ki ne hagyja senki!
(Érdemes meghallgatni: Valahol messze, Brutális nyár, Baby, Pussy, Elton John, Maximális Extázis)

Wilkinson (UK) (Csütörtök 01:30, OTP Junior Színpad)
Brit drum’n’bass előadó, aki frissességével és magával ragadó zenéjével az egész világon komoly hírnévre tett szert és akinek buliján nincs megállás csak tánc és élmény. Aki szereti a gyorsabb zenét, de nincs oda a kemény elektronikus zenéért, de mégis másra vágyik, mint amit bármelyik discoban hallhat akkor annak ott a helye.
(Érdemes meghallgatni: Heartbeat, Afterglow, Everytime, Need to Know)

Pár órácska alvás után pedig jöhet a harmadik nap, majd a zárónap, azokat sem hagyjuk ki, van pár tippünk a fesztivál második felére is.

folyt.köv.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére