Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 28. 01:11, szerda | Helyi

A tankönyvek nagy része már megvan

A tankönyvek nagy része már megvan

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvek több mint 95%-át már kiszállította az iskolákba. A hét végéig pedig a fennmaradó intézmények is megkapják a megrendelt kiadványokat

. A szeptember 2-i iskolakezdéskor így mind az 1,2 millió diák kézhez tudja kapni a névre szóló tankönyvcsomagját.

A Kello az összesen megrendelt mintegy 12 millió tankönyv több mint 95%-át már kiszállította az iskolákba. A kiszállítás továbbra is terv szerint zajlik: a fennmaradó intézményekbe a hét végéig biztosan megérkeznek a tankönyvek, melyeket a diákok névre szóló csomagban tudnak átvenni az iskolákban.

Azok a szülők, akiknek még nem sikerült pótolni az esetleges kézbesítési probléma miatt hiányzó vagy elveszett tankönyves díjbekérőt, ezt az illetékes iskolában tehetik meg augusztus 27-től. A tankönyvek árának befizetésére készpénzzel, átutalással illetve iskolakezdési kafetéria utalvánnyal továbbra is lehetőség van. Az augusztus 15-i határidő után fizetőknek a könyvek átvételekor kell igazolnia a befizetés tényét az illetékes iskola felé.

A tankönyvek pótrendelésének határideje szeptember 5-e. Az iskolai tankönyvfelelősök eddig a dátumig tudják visszáruzni a tévesen megrendelt könyveket, vagy időközben iskolát váltó diákok tankönyveit. Illetve leadni a pótrendeléseket. Amennyiben esetlegesen a tankönyvcsomagokba sérült vagy nyomdai hibás kiadványok kerültek, illetve mennyiségi eltérés tapasztalható a megrendeléshez képest, a Könyvtárellátó azonnal gondoskodik a könyvek cseréjéről, pótlásáról valamint visszaszállításáról. Fontos tudnivaló, hogy a hasonló eseteket közvetlenül az iskola felé kell jelezni.

Pedagógusok, könyvtárosok, szülők vagy éppen diákok egyébként egész évben rendelhetnek tankönyvet a Könyvtárellátótól interneten (http://webshop.kello.hu/), illetve személyesen a Kello kirendeltségeken keresztül.

Címkék: oktatás, tankönyvek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.