Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Október 27. 10:02, péntek | Bulvár
Forrás: mti

A világ leggyorsabb, szuperszonikus autóját tesztelték Nagy-Britanniában

A világ leggyorsabb, szuperszonikus autóját tesztelték Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában tesztelték csütörtökön azt a szuperszonikus autót, amely a világ leggyorsabb autója címére tör, óránként több mint 1600 kilométer sebességre lenne képes tervezői szerint.

A Bloodhound (véreb) SSC nevet viselő járműbe a világon elsőként szereltek sugárhajtóművet és rakétát is. A véreb meghajtásához egy Eurofighter Typhoon vadászgépből származó Rolls-Royce EJ200-as sugárhajtóművet, több Nammo hibrid rakétát és egy versenyautó-motort is felhasználtak.

2019-ben új sebességi rekordot akarnak felállítani vele Dél-Afrikában, a tervezők célja, hogy átlépjék az 1228 kilométer per órás sebességet a Hakskeen Pan sivatagban.

A csütörtöki tesztet az Nagy-Britannia délnyugati részén lévő Newquay repülőterén tartották, és a jármű Andy Green pilóta vezetésével 8 másodperc alatt gyorsult fel 320 kilométeres sebességre, így ellenőrizték a kormány és a fékek működését.

A különlegesség bemutatóra több mint 3000 néző volt kíváncsi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.