Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 10. 10:38, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

A villanyszerelő gondatlan munkavégzése miatt halhatott meg egy 10 éves kislány

A villanyszerelő gondatlan munkavégzése miatt halhatott meg egy 10 éves kislány

Az ügyészség vádat emelt egy gyermek halálát okozó gondatlan munkavégzés miatt.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a villanyszerelőt, akinek gondatlan munkája miatt egy tízéves kislány vesztette életét.

A vádirat szerint az 52 éves, villanyszerelő képzettségű férfi 2021 januárjában elvállalta egy hajmáskéri ház villamoshálózatának felújítását, és 2021 februárjában a munkát egy kollégája segítségével elkezdte.

A munkálatokat a vádlott irányította, melyek végeztével a korábban leválasztott vezetékeket visszakötötték a hálózatra, ám miután szétszereléskor nem jelölték meg a korábbi azonos színű vezetékeket, visszakötéskor felcserélték azokat. A fordított vezetékbekötés, és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a ház fűtésrendszere és a gázvezeték hálózati feszültség alá került.

A munkát irányító vádlott abban hibázott és járt el gondatlanul, hogy nem végzett teljeskörű szerelői ellenőrzést, és így nem fedte fel az érintésvédelem hibáját.

Néhány nappal a szerelési munkák befejezését követően a család tízéves kislánya rövid időre egyedül maradt és fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fém polchoz érve, halálos áramütést szenvedett. A röviddel ezt követően hazaérő édesanyja és a mentők újraélesztési kísérlete nem vezetett eredményre.

Az ügyészség a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.