Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. November 23. 22:18, vasárnap | Helyi sport

A vízilabdás lányainkat "kölcsön adtuk"

A vízilabdás lányainkat

Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület felnőtt női csapata a héten elég foghíjasan van jelen városunkban. Ketten a felnőtt válogatottal utaztak Oroszországba Világliga meccsre.

Hárman pedig a 98-99-es válogatott felkészülési edzőtáborában voltak Egerben. Balogh – Zsámbok Lilivel beszélgettünk.

- Ilyenkor kicsit családiasabb edzéseket tartunk, Attila is Egerben van a korosztályos válogatottal. A délelőtti edzéseken kevesebben, délután viszont majdnem teljes létszámmal tudunk készülni. A program természetesen ugyanaz, mint ha mindenki itt lenne, úszás, kondi és labdás gyakorlatok. Most teljes koncentrációval készülünk a Magyar Kupa négyes döntőjére. December öt és hét között Szentesen rendezik meg ezt a megmérettetést, természetesen szeretnénk megismételni a tavalyi bravúrt és megvédeni a címünket.

- Az utánpótlás válogatottak már hétfőn itt lesznek újra, a felnőttel Világliga meccset játszókra pedig csak a jövő hét közepe után számíthatunk. Egy kicsit átalakult a helyzet, hiszen hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy havonta összetartások lesznek, ahol a válogatott játékosainknak ott kell lennie, így a taktikai edzéseknek sokkal intenzívebbnek kell lennie, hiszen kevés időnk lesz begyakorolni dolgokat. Az alapfelállás tehát kicsit változott, a kitűzött célok azonban továbbra is ugyanazok. Döntőt akarunk játszani a Magyar Kupában és a döntő a cél a bajnokságban is.

Kicsit visszanéztünk az UVSE elleni mérkőzésre is.

- Nagyon izgultam a mérkőzés előtt a lányokért és nagyon jó volt látni azt a meccset. Az egyetlen hibán a fórok értékesítése terén adódott, hiszen védekezésben páratlant húztunk. Kasó Orsi kiválóan védte a kaput, és a mezőnyjátékosok is a maximumot hozták ki magukból. Sajnos a második félidőben egyszer sem találtunk az ellenfél kapujába, ez egy kis szívfájdalom, de a mutatott játékkal nem lehetünk elégedetlenek. Nem most kell feltétlenül megvernünk az UVSE-t, szerencsére a bajnokság lebonyolítása erre lehetőséget ad. Majd a Magyar Kupa négyes döntőjében visszavágunk nekik.

Gurisatti Gréta ezen a meccsen orrtörést szenvedett, ezért a válogatottal sem utazhatott el Oroszországba. De ő nem az a fajta játékos, aki ilyenkor nyugodtan ülne a fenekén, minden nap lejár az uszodába, persze könnyített edzéseket csinál. Az orvostól kapott egy speciális védőmaszkot, amit ilyenkor használ is. Motivációval tehát nincs gondunk, mindenkiben megvan a tűz és az akarás. Ez pedig az eredményeket is hozza, ebben biztos vagyo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.