Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 08. 07:07, péntek | Helyi sport

Acél Bikák aranyünnepe Miskolcon - Nemzeti Sport videóval

Acél Bikák aranyünnepe Miskolcon - Nemzeti Sport videóval

Magyar bajnok a Mol Ligában döntős Dab.Docler jégkorongcsapata, amely csütörtökön mérkőzésen nyert Miskolcon a házigazda Jegesmedvék ellen.

Az Acél Bikák fennálásuknak történetének ötödik bajnoki aranyérmét szerezték meg, legutóbb azonban csak 2002-ben diadalmaskodtak. A miskolciak az előző idényhez hasonlóan ismét meg kell elégedjenek az ezüstéremmel.

Heroikus küzdelemben, ismét hátrányból felállva, elbírva számtalan kiállítást, de a hosszabbítás harmadik percében szerzett Nagy Richárd találattal a negyedik mérkőzést is megnyerte Miskolcon csapatunk, mely magyar bajnokként várhatja a Csíkszereda elleni MOL Liga finálét.

Miskolci JJSE – Dab.Docler 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1) hosszabbítás után

Dab.Docler: Sevela, Kiss D., Szabados, Kiss Á. (1), Galanisz, Szappanos, Hüffner, Nagy R. 1, Azari 1, Mihalik (1), Peterdi (1), Tőkési, Chvatal (1), Virág, Gröschl, Pavuk, Strenk, Vaszjunyin, Papp V., Papp Cs. Vezetőedző: Stephan Lundh.

A tegnapi 4-1-es győzelem után ma újra a Miskolc otthonában korcsolyázott jégre a csapatunk, mely abban a tudatban várhatta a Jegesmedvék elleni párharc negyedik felvonását, hogy ha nyer, akkor nem csak bejut a MOL Liga döntőjébe, hanem megszerzi a magyar bajnoki címet is.

Smith és Miskolc örülhet

Együttesünk azonban tovább fogyatkozott a szerdai összeállításához képest, ugyanis a tegnap is sérülten játszó, majd a mérkőzést idő előtt befejező Victor Lindgren ezúttal nem tudta vállalni a játékot, így Acélbikáink öt hátvéddel, s fegyelmezett csapatmunkával igyekeztek meggátolni a miskolci rohamokat. Ahogy várható is volt, az életéért küzdő Miskolc kezdte nagyobb elánnal a találkozót, s az első percekben több alkalommal is védenie kellett Sevelának, majd a mieink igyekeztek veszélyeztetni a hazai ketrecet, ám Gyenesnek ekkor nem kellett játékba avatkoznia.
A 8. perc elején emberelőnybe kerültek az Acélbikák, ám nem sikerült élniük a lehetőséggel, ahogy a hazaiaknak sem, akik a kényszerűségből védőt játszó Szabados gáncsolása után adogathatták két percig fórban a korongot. A folytatásban is veszélyesebben játszott a hazai egylet, s a 15. percben meg is szerezték a vezetést a második dunaújvárosi mérkőzés első gólját szerző Justin Smith révén (1-0). A harmadból hátralévő időben több esélyünk is volt az egyenlítésre, ám egy szimpla, majd egy perc kettős emberfórt is kihasználatlanul hagytunk, így a Jegesmedvék vonulhattak minimális vezetéssel az első szünetre.

A hátrányokat is elbírjuk

A második felvonás elején aktívabb volt a DAB, ám egy kisebb közjáték megakasztotta a mieink lendületét, miután egy korong eltalált az egyik játékvezetőt, így néhány perc pihenőt kaptak a csapatok. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám a kapusok nem adtak esélyt a csatároknak, így egészen a harmad derekáig inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 29. percben hatalmas esélyt kapott a Miskolc előnye növelésére, ugyanis Pavukot végleges kiállítással sújtották a játékvezetők, ami egyben azt is jelentette, hogy amennyiben ötödik mérkőzésre kerül sor, úgy azt mindenképpen kii kell hagynia fiatal csatárunknak.
Az Acélbikák azonban hősiesen védekezve kihúzták újabb kapott gól nélkül a hosszú hátrányt, pedig Sevela kapuja előtt óriási volt a forgalom, de a szlovák hálóőr lehúzta a rolót, s egyszer sem engedte gólnak örülni a Jegesmedvéket sőt, Galanisz érvén akár még egalizálhattak volna is a mieink, ám ez a ziccer is kimaradt. A harmad hajrájában újabb fórt kaptak a hazaiak, amit ismét kivédekeztek a mieink, majd az utolsó két percre mi kerülhettünk előnybe, melyből Azari mindössze fél perccel a játékrész vége előtt, takarásból lőtt a jobb alsóba, kiegyenlítve ezzel a mérkőzést (1-1).

Nagy Ricsi eldönti

Ugyan a második etap végén a miskolciak fáradtabbnak tűntek, mégis ők kezdték nagyobb elánnal a harmadik etapot, melyben pillanatok alatt emberelőnybe is kerültek Mihalik kiállítása miatt, majd nem sokkal később Kiss Dániel is kiült a büntetőpadra, így kettős fórban támadhattak a hazaiak a vezetés megszerzéséért. A DAB azonban hősiesen óvta kapuját, s nem csak a kettős, hanem a 47. percben kapott szimpla hátrányt is kivédekezte, így az utolsó tíz percre továbbra is egállal vágtak neki a csapatok. A harmad második felében több nagy lehetősége akadt a Miskolcnak, míg a mieink csak elvétve tudtak Gyenes kapus elé kerülni, de újabb gól már nem született, így jöhetett a ráadás.
Melyet a szabályok szerint annyiszor húsz percig játszanak négy a négyben a csapatok, ameddig valamelyik együttes be nem viszi a győztes találatot, vagyis hatalmas izgalmak vártak még a szurkolókra. Az izgalmak azonban nem tartottak sokáig, ugyanis a ráadás harmadik percében egy gyönyörűen megkomponált támadás végén Nagy Richárd lőtte el Gyenes mellett a korongot (1-2), s kezdődhetett az újvárosi örömünnep, mert amellett, hogy Acélbikáink bejutottak a MOL Liga döntőjébe, a magyar bajnokságot is megnyerték, vagyis az idei esztendőt sem zárják már trófea nélkül. Szép volt fiúk, gratulaaaa!
Forrás: www.dabdocler.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt