Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. December 04. 23:42, szerda | Helyi

Acélalapítvány: jobb feltételekkel

Acélalapítvány: jobb feltételekkel

Az álláskeresők érdekeit szolgáló döntések születtek az acélgyárból elbocsátott dolgozókat támogató Dunaferr Foglalkoztatásért Acélalapítvány december 3-i kuratóriumi ülésén - kaptuk az alapítványtól is a tájékoztatót.

A korábbiakkal ellentétben a munkahelyét elvesztő és az Acélalapítványhoz átkerülő munkavállalók az első 6 hónapban nem bérük 80 százalékát, hanem teljes bérüket fogják kézhez kapni. A második 6 hónapban ez összeg a bér 80 százalékára változik. Amennyiben a második 6 hónapban a támogatott munkát végez, szintén meg fogja kapni a kiegészítéssel együtt bérének 100 százalékát.

Az Acélalapítvány azonban nem csupán anyagilag támogatja az elbocsátott munkavállalókat, hanem képzésekkel, mentorálással, munkaügyi központ által szervezett előadásokkal, jogi tanácsadással igyekszik a dolgozókat a munkaerőpiacon tartani.

A munkakeresésben az Acélalapítvány teljes mértékben figyelembe veszi az álláskeresők igényeit is, hiszen alapító okiratában rögzítésre került: a munkavállaló csak olyan munkát köteles elfogadni, amely képzettségének és egészségi állapotának megfelel. Emellett a kuratórium tagjai azt is írásban fektették le, hogy az első 6 hónapban a felajánlott munkakörben fizetett bér a jelenlegi munkabér 80 százalékánál nem lehet alacsonyabb.

A tegnapi ülésen döntés született arról is, hogy amennyiben a támogatott munkavállaló a támogatás megkezdésétől számított 1 éven belül bármilyen jogcímen nyugdíjjogosulttá válik, akkor a 100 százalékra történő bérkiegészítést a nyugdíjjogosultság megszerzésének időtartamáig, de legfeljebb 1 éven át pályázati forrásból biztosítják számukra. „A mai viszonyokhoz igyekeztük alakítani az Alapítvány szabályait, működését. A bejelentett változások mind az álláskeresők érdekeit szolgálják, hiszen bérük nagyobb részéhez juthatnak hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.