Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 20. 11:56, vasárnap | Helyi sport
Forrás: nemzeti sport, fotó Mudra

Acélbikák a döntő fele menetelnek

Acélbikák a döntő fele menetelnek

Második mérkőzését is megnyerte a Dab.Docler jégkorongcsapata a hazai rendezésű Kontinentális Kupán a szlovén Slavija ellen.

Ma a hibátlan, még gólt sem kapó lengyel Cracovia ellen játszanak a továbbjutás reményében.

Mezőnyfölénnyel kezdett a DAB, de helyzeteit nem tudta gólra váltani. Akadozott a hazai gépezet, nem tudtak olyan nyomást gyakorolni a szlovénekre, amint arra a papírformából számítani lehetett. Küzdelmes mezőnymunka zajlott a jégen, a kapusok ritkán avatkoztak játékba. A 25. percben aztán csak hozzájutott megérdemelt góljához a Dunaújváros. Víctor Lindgren lőtt a kapu felé nem túl nagy meggyőződéssel a kék vonal jobb oldaláról. A kapus előtt védője ölében Gröschl Tamás takarta a kilátást, a pakk végül egy blokkoló botról a Slavija kapujába perdült (0–1). Felszabadultan játszott a folytatásban az Acélbikák együttese, amiben egy fór is segítette őket: a szlovének örülhettek, hogy megúszták az attakot újabb kapott gól nélkül. A Slavija emberelőnyben nemhogy gólig vagy akár lövésig nem jutott, a korongot nem tudta bevinni a támadó harmadba. A játékrész végjátékában Ladányi Balázs lövését követően gólt reklamáltak a fórban lévő hazaiak, de a bírók nem is videóztak, kivitték a bulit a szlovén harmadból.

Késve érkezett a Slavija a folytatásra, kapott is egy csapatbüntetést. A Dunaújvároson azonban még ez sem nagyon segített, a hazaiak fáradtnak tűntek, és sikerült magukat lebutítaniuk a szlovénok szintjére. Elmaradt a szokott lendületük és a szemre is tetszetős, nem mellékesen eredményes támadójáték. Ettől függetlenül a közvetlen hajrá előtt csak összejött a második dunaújvárosi találat, ami megnyugtathatta a vendéglátókat. Mivel a Slavija addigra teljesen elkészült az erejével, semmi nem fenyegette a hazai sikert. A végjátékban a szlovénok levitték a kapusukat, akik üres kapus góllal bűnhődtek.

A csoport első mérkőzésén a Csíkszereda kétgólos vereséget szenvedett, de a 23. percben vezetést szerző Cracovia csak üres kapus góllal biztosította be a sikerét az utolsó percben. A záró fordulóban a házigazda dunaújvárosiaknak nyerniük kell a még gólt sem kapó lengyelek ellen a továbbjutáshoz.

KONTINENTÁLIS KUPA
2.CSOPORTKÖR, C-CSOPORT, DUNAÚJVÁROS
2. FORDULÓ
DAB.DOCLER–SLAVIJA LJUBLJANA (szlovén) 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)


Dunaújváros, 1400 néző. V: Sevruk (ukrán), Vas Mátyás, Pálkövi, Horváth T.
DAB: SEVELA – Huba, JABORNIK (1), Ladányi (1), GRÖSCHL 2, Peterdi (1) – Lindgren (1), Hüffner, Somogyi, Galanisz, Azari – Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Papp V., Szappanos 1 – Tőkési, Virág, Hegyi Á. Z., Hurtaj, Kiss Á. Edző: Stephan Lundh
SLAVIJA: PUS – Kar, Scap, Simcovic, Humar, Zagorc-Pilko – Sodrznik, Jancar, GORSE, SNOJ, Juric – Campa, Krivec, Pene, Javornik, R. Peterca – Prusnik, Pogatar, N. Peterca, Dovic, Haler. Edző: Jaka Avgustincic
Kiállítások: 10, ill. 14 perc


MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – Jó ellenfelet sikerült legyőznünk a türelem mérkőzésén: ki tudtuk várni a megfelelő pillanatot, hogy lesújtsunk. A második harmad után játszottunk olyan sebességgel, amit kértem a fiúktól. Vasárnap mindenkinek száz százalékot kell nyújtani, hogy esélyünk legyen a csoportgyőzelemre.
Jaka Avgustincic: – A Dunaújváros nagyon jó csapat, és ezt megmutatta ezen a meccsen is. Mi sajnos nem a legjobb teljesítményt nyújtottuk, bár a harmadik harmadban volt esélyünk. A második bekapott gól után azonban elment a meccs.
A másik mérkőzésen: Cracovia (lengyel)–HSC Csíkszereda (romániai) 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Az állás: 1. Cracovia 6 pont, 2. DAB 5, 3. Csíkszereda 1, 4. Slavija 0
A 3. forduló programja. Vasárnap, 16.00: Csíkszereda–Ljubljana, 19.15: DAB–Cracovia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.