Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 16. 22:41, vasárnap | Helyi sport

Acélbikák menetelnek

Acélbikák menetelnek

Már az első harmadban eldöntötte a Brassó elleni mérkőzést a Dab.Docler jégkorong csapata, mely a második etapban további négy góllal törte meg ellenfelét, s végül nagyon simán, 7-2 arányban hozta a meccs előtt még listavezető erdél

A bajnoki éllovas, eddigi négy meccséből hármat megnyerő, s egy hosszabbításos vereséget szenvedő Brassó ellen korcsolyáztak jégre vasárnap a Dab.Docler hokisai, akik azzal a nem titkolt céllal várták a találkozót, hogy legyőzik, s meg is előzik erdélyi vetélytársukat a meccs végére.

Csak az eleje meleg

Nagy brassói helyzettel indult a találkozó, ám Bonar szólója, valamint Sevela bravúrja után hamar lecövekelt az újvárosi együttes a vendégek ketrece előtt, ám a harmad derekáig csak pár helyzetben mutatkozott meg az Acélbikák mezőnyfölénye. A 11. percben aztán megtört a jég, miután Szappanos tálalt remek ütemben Galanisz elé, aki nem hibázta el ziccerét, s az elfekvő Polc mellett a vas alá vágta a pakkot (1-0). Még egy percet sem kellett várni az újabb hazai találatra, melyet a remekül megkomponált támadás végén Peterdi jegyzett, s ekkor már látni lehetett a jelét annak, hogy ebből ismét egy szép estét varázsolnak szurkolóiknak a Bikák (2-0).

A folytatásban már egyértelműen az történt a jégen, amit Stephan Lundh tanítványai elképzeltek, akik egyre-másra vezették veszélyes támadásaikat, ám a brassói ketrecőr a 15. percig útját állta a hazai rohamoknak. Ekkor Pavuk a kapu mögül eleresztett lövéssel lepte meg Polc kapust, akinek a lábvédőjéről a gólvonal mögé csorgott a pakk, vagyis már az első harmad hajrájához érve eldőlni látszott a játékban finoman szólva is egyoldalú találkozó (3-0).

Hiábavaló erdélyi remények

A térfélcserét követően minden ott folytatódott, ahol abbamaradt: az Acélbikák támadtak, a vendégek védekeztek, ám ezúttal csak öt percet bírtak ki kapott gól nélkül, mert ismét Pavuk villant, aki a kapu mögül visszakanyarodva vágta fel Polc füle mellé a korongot (4-0). Ezt követően kicsit visszaálltak a piros-fehérek, akiket pár vitatható kiállítás is megfogott, így a 32. percben egy szép emberelőnyös figura végén szépíteni tudtak a vendégek (4-1). Itt jött egy kisebb visszaesés a DAB játékában, melyet Bonar büntetett újabb góllal (4-2), ám még mielőtt elhitték volna a brassói játékosok, hogy van esélyük, megrázta magát a vendéglátó együttes, s végleg eldöntötte a találkozót. Fél perccel a vendégek gólja után ugyanis Szappanos állította vissza a háromgólos különbséget, majd Pavuk lőtt irtózatosan nagy kapásgólt úgy, hogy Polc a kezét is alig tudta rá mozdítani, majd a harmad vége előtt nyolc másodperccel Galanisz váltotta gólra Azari remek passzát, így ötfás előnnyel mehetett a DAB az újabb pihenőre.

A harmadik etap elején kapust cseréltek a vendégek, ám ekkor – talán gondolva már a holnapi meccsre – kicsit visszavett a tempógól a Lundh-gárda, így ez a harmad lényegesen kiegyenlítettebb játékot hozott. Helyzetek adódtak azért így is mindkét oldalon, ám a legnagyobb izgalmat Bonar és Pavuk bunyója jelentette a harmad derekán, melyből a vendégek kanadai játékosa jött ki végül győztesen. Az utolsó tíz percben már mindkét gárda a mérkőzés végét várta, így a játék szépen lassan csordogált, komolyabb helyzet már egyik oldalon sem akadt, így a Dab.Docler végül a vártnál lényegesen simábban, 7-2-re győzte le ellenfelét, amivel át is vette a vezetést a bajnoki táblázaton, s jó hangulatban várhatja a holnapi, HSC Csíkszereda elleni rangadót.

Tartjuk a jó formát

Érthetően elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után Stephan Lundh vezetőedző, aki a hazai győzelem mellett annak is örült, hogy amikor kellett, azonnal tempót tudtak váltani tanítványai.

- Jó dolog, hogy ismét nagy különbséggel nyertünk hazai pályán. Az első harmadban jó sebességgel játszottunk, s a fölényünk három gólban is megmutatkozott. A második felvonásban volt egy kisebb visszaesésünk, ám szerencsére hamar tudtunk iramot váltani, s újabb három góllal eldöntöttük a mérkőzést. Tartjuk tehát a jó formánkat, nagy öröm, hogy Sevela is megbízhatóan teljesít, így mindenképpen bizakodva várjuk a Csíkszereda elleni találkozót.

A másik oldalon egy sokkal csalódottabb edző nyilatkozott a mérkőzést követően, s mint azt megtudtuk, Greg Lindqvist sok hiányzójával, valamint az Acélbikák szerencséjével is magyarázta a súlyos vereséget.

- Nyolc meghatározó játékosunk is hiányzott a mai mérkőzésről, ráadásul sok hibával is játszottunk, s így esélyünk sem volt a győzelemre az egyébként jó napot kifogó, s több esetben nagyon szerencsés DAB ellen.

Dab.Docler – ASC Corona Brasov

7-2 (3-0, 4-2, 0-0)

Dab.Docler: Sevela, Kiss D., Lindgren, Azari (3), Galanisz 2 (1), Peterdi 1, Hüffner, Chvatal, Somogyi, Virág, Kiss Á., Erdélyi, Tőkési, Gröschl (1), Pavuk 3 (1), Szappanos 1 (3), Nagy, Mestyán, Papp V., Papp Cs.

Vezetőedző: Stephan Lundh

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható