Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Október 20. 22:46, vasárnap | Helyi sport
Forrás: nemzetisport.hu

Acélbikák veretlenül kerültek a döntőbe!

Acélbikák veretlenül kerültek a döntőbe!

A hazai rendezésű Kontinentális Kupa csoportkörének harmadik fordulójában a Dab.Docler 0–2-ről felállva 5–3-ra legyőzte a lengyel Cracovia Krakow-t, így továbbjutott a következő fordulóba, miután mindhárom mérkőzését megnyerte.

A meccset a lengyelek kezdték jobban, hiszen 13 perc elteltével, már kétgólos előnyt dolgozott ki, a folytatásban azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a dunaújvárosi egylet.

Az első harmadban Kiss Ákos a bedobó kör tetejéről megeresztett lövéssel szépített a Dab.Docler, amely a második játékrészben faképnél hagyta ellenfelét.

Hatvannégy másodperc telt el a játékrészből, amikor Somogyi Balázs ugrott ki, és emelt fonákkal a lengyelek hálójába, majd a 32. percben Victor Lindgren bombázott a vendégek kapujába.

Bő három perccel később Galanisz Nikandrosz is beköszönt, ezt követően pedig – már a harmadik harmadban – érkezett Henrich Jabornik, aki gyakorlatilag eldöntötte a találkozó, és a továbbjutás sorsát.

A hajrában a Cracovia még szépített, de az egyenlítésre már sem ereje, sem ideje nem maradt, így a Dab.Docler lehet ott a Kontinentális Kupa következő fordulójában.

A csoport másik – a továbbjutás szempontjából már tét nélküli – mérkőzésén a HSC Csíkszereda 2–1-re nyert a Slavija Ljubljana ellen.

KONTINENTÁLIS KUPA
2.CSOPORTKÖR, C-CSOPORT, DUNAÚJVÁROS
3. FORDULÓ
DAB.DOCLER–CRACOVIA (lengyel) 5–3 (1–2, 3–0, 1–1)

Dunaújváros, 2000 néző. V: Nikolic (osztrák), Horváth T., Vas Mátyás, Juhász
DAB: SEVELA – HUBA (1), Jabornik 1 – Ladányi (1), GRÖSCHL, Peterdi; LINDGREN 1, Hüffner – Somogyi 1, Galanisz 1 (1), Azari (1); Nagy R., Erdélyi T. – Pavuk, Papp V., Szappanos; Tőkési, Hegyi Á. Z. – Virág T., Hurtaj (1), Kiss Á. 1. Edző: Stephan Lundh
CRACOVIA: Radziszewski – A. Kowalowka, Noworyta – Chmielewski 1, SLABON (1), S. Kowalowka 1; Zwatora, Klys – Witowski, Dvorak 1, Kostovrek (2); Notala, Galant – Piotrowski, Rutkowski, Laszkiewicz; Lehmann – Cieslicki, T. Kozlowski, Wisniewski. Edző: Rudolf Rohacek
Kiállítások: 12 + 10 perc fegyelmi (Azari), ill. 6 perc

MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – Jó volt látni, hogy a sorsdöntő meccsre többen odatették magukat, különösen a védelmünk tagjai. Lehetett volna egyszerűbb dolgunk is a záró meccsen, de legalább a második harmadtól végre úgy pörögtek a fiúk, ahogy az elvárható lett volna. Elégedett vagyok az eredménnyel, mentálisan is erősek voltunk, de Dániában, a következő fordulóban még ennél is több kell majd!
Rudolf Rohacek: – Ketttő null után túlságosan megnyugodtunk és elkényelmesedtünk. Egyéni hibák miatt elkerülhető gólokat kaptunk, és ezután a Dunaújváros kontroll alatt tartotta a mérkőzést. Számunkra tragikus véget ért a torna.


HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–SLAVIJA LJUBLJANA (szlovén) 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)
A csoport végeredménye: 1. DAB.DOCLER 8 pont, 2. Cracovia Krakow 6, 3. HSC Csíkszereda 4, 4. Slavija Ljubljana 0

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.