Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 07. 07:41, vasárnap | Helyi

Ági visszamegy Szicíliába

Ági visszamegy Szicíliába

Ismernek olyan helyeket, ahol lassan mélyülő, homokos a tengerpart, kristálytiszta a tenger vize, amely normann házak lábazatát mossa? Szűk utcák, beugrók, öblítőillatú házak.

Pazar ételek, káprázatos borok, csupa nevetés és béke. Nem, nem valami karibi szigetre kell gondolni, ez alig kétórás úttal elérhető szicíliai ékszerdoboz, Cefalú. Akárhányszor leszállok a Palermóból 20-30 perc alatt odaérkező vonatról, mindig könny szökik a szemembe, mert nem lehetséges, hogy egyszerre ennyi szépségben legyen az embernek része. Nem véletlenül lett a virágörökség része, s nem véletlenül szeretett bele a dunaújvárosi születésű Magyar Ágnes, aki már 3. évét tölti Olaszországban.

Itthon van már március óta, éppen a járvány kitörése előtt jött haza, mert beiratkozott egy turisztikai tanfolyamra, s aztán itthon is ragadt:
- Folyamatosan tanultam az itthoni karantén idején, hogy még tökéletesebb szolgáltatásokat tudjak a vendégeimnek nyújtani. Szerencsére ott is a járvány csendesebb lefolyású volt, így hamarosan visszatér az élet, s én is alig várom, hogy visszamehessek. Júliust már ott töltöm, s már vannak foglalásaim is, várom a vendégeket. Hosszabb szezon lesz, hiszen itt november elején is még nyaralásra alkalmas az idő. De ahogy a barátaim által küldött képeket néztem, már szezon van.
- Járvány után nem nehéz újrakezdeni?
- Szerencsém van, a lakások szeparáltak, de maguk a szabályok is elég szigorúak lettek, mert elsődleges a nyaralók biztonsága, így úgy vélem, nem lesz akadály.
- Mi vonz oda?
- Hát a tenger. Meg az a fajta életritmus, ami ott van. Az emberek vidámak, kevésbé stresszesek, s persze a vendégek is, hiszen nyaralni és kikapcsolódni jönnek oda. Megtaláltam kint a saját utamat is, ami egészen más, mint a végzettségem, itt végeztem a főiskolán, de rájöttem, hogy a turizmus szervezése az én utam. Szállást és programokat kínálok azoknak, akik meg szeretnék ismerni jobban Szicíliát. A különleges turisztikai látványosságok, élmények mellett egy kicsit a hétköznapokba is szeretném a vendégeimet bevezetni. Így tervezek kávé- és borkostolókat is. És persze, mivel magyar vagyok, minden segítséget meg tudok adni a saját nyaralásuk szervezéséhez a honfitársaimnak.
Tökéletesen megértem elköteleződését. Olaszország gyönyörű, de Szicília az álom.
Aki többet szeretne tudni látogasson el a DolceVacanza- Utazz, nyaralj Szicíliában fb-oldalára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.