Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. November 06. 10:39, vasárnap | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

Ahogy várták: győzelem Kisvárdán

Ahogy várták: győzelem Kisvárdán

Hullámzó játékkal is nagyon sima, 37-28-as győzelmet aratott Kisvárdán a DKKA együttese.

Így számoltak be honlapjukon a győzelemről:

A nyolcadik helyezett Kisvárda otthonában folytatta szombat kora délután a bajnoki küzdelmeket akadémiánk felnőtt csapata. A mieink a harmadik helyről várták az összecsapást, ugyanakkor már nem veretlenül, mert a legutóbbi fordulóban 26-23-as vereséget szenvedte a Vác vendégeként. Mai ellenfelünk sem a legjobb előjelekkel várta a találkozót, ugyanis a hét közben kiesett a Magyar Kupából, vagyis két elszánt, javítani vágyó gárda mérkőzésére számíthattak azok, akik megtekintették a mérkőzést.

Melynek első perceiben a hazaiak kétszer is meg tudták szerezni a vezetést, ám gyorsan rendezte védekezést együttesünk, mely sorozatban öt gólt jegyezve igyekezett tudatosítani ellenfelével, hogy sok jóra nem számítson (2-6). Azonnal időt is kért Kovács Péter, hogy rendezze a kisvárdai sorokat. Nem sokat segített ez sem a házigazdákon, akik továbbra sem tudtak mit kezdeni a Kohász védekezésével, miközben együttesünk valósággal átrobogott ellenfelén, így a 10. percben újra magához kellett rendelnie tanítványait a hazaiak szakvezetőjének (3-11).

A következő két gólt is a mieink jegyezték azonban, ám 13-3-nál, Micijevic kiállítása után megtört egy kicsit a Kohász lendülete, így a 17. percben már Zdravko Zovko kérte ki idejét, hogy kissé megnyugtassa tanítványait, akik több támadást is rossz helyzetből lőttek el (5-13). A rövid pauza után sem talált azonban vissza korábbi lendületes játékához együttesünk, mely nem tudta tartani a sorozatban hat gólt szerző Gedroit-ot, ráadásul több tiszta ziccert is kihagytak, így a vendéglátók hatra csökkentették hátrányukat (12-18). A félidő hajrájában kicsit összeszedte magát csapatunk, mely Klujber találataival növelte vezetését, s a szünetre 20-13-as előnnyel vonulhatott.

A második felvonásra szerencsére újra úgy jött ki együttesünk, ahogy magát a meccset is elkezdte, Oguntoye három labdát is fogott, miközben a túloldalon Kovács Anna egyszer, míg Vincze Melinda négy alkalommal is betalált, így 13-25-nél muszáj volt harmadik idejét is kikérnie Kovács Péternek. Tizenhárom gólos előnynél azonban újra kissé lazábban vette a támadások befejezését együttesünk, több tiszta lehetőség is kimaradt, s hiába kért időt Zdravko Zovko, a 46. percben újra "csak" hét gól volt a mieink előnye (23-30). A mérkőzés utolsó tíz percére igyekezett újra felpörögni azért a Kohász, s bár játéka továbbra is hullámzó volt, végül sima, 37-28-as sikerrel erősítette meg harmadik helyét a bajnokságban.

Kisvárda Master Good SE – DKKA 28-37 (13-20)

DKKA. Oguntoye, Dávid-Azari, Kovács 8, Szalai 7, Cifra 3, Micijevic 4, Rácz-Vince 7. Csere: Csapó (kapus), Takács 1, Klujber 3, Karnik 1, Hornyák, Termány 1, Molnár 2, Nick, Gindeli. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni