Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. December 21. 07:09, szombat | Helyi

Akadálymentesítenek

Akadálymentesítenek

Elindult az Fejér Megyei Kormányhivatal teljes körű akadálymentesítése.

A Fejér Megyei Kormányhivatal 320 millió forint uniós támogatást nyert „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás során a közszolgáltatások komplex akadálymentesítése zajlik.

A Fejér Megyei Kormányhivatal a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében támogatott projektet a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatallal konzorciumi partnerségben valósítja meg.
A projekt során prioritást élvező akadálymentesítendő közszolgáltatások azok az ügyfélszolgálati pontok, ahol az ügyintézés koncentrált, nagy ügyfélforgalmat bonyolítanak, felkeresésük az ügyfél számára általában nem kikerülhető, illetve azok a területek, ahol a közszolgáltatás jellegéből adódóan az ügyfélkör jelentős részének az akadálymentes környezet alapvetően szükséges az igénybevétel lehetőségének biztosítására. A projekt keretében a kormányhivataloknak az ügyintézés a legáltalánosabb, az „egyablakos ügyintézés”-t megvalósító pontjainak akadálymentesítése történik meg, annak érdekében, hogy az ügyfelek számára az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósulhasson.
Fő cél a fogyatékossággal élő személyek, az időskorú, továbbá kisgyermekkel érkezők, babakocsival közlekedő, illetve mozgásukban vagy kommunikációjukban egyéb okból akadályozott felnőttek és gyermekek életminőségének javítása, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megvalósítása útján. Célkitűzés a kormányhivatalok és az illetékességi területükhöz tartozó, közszolgáltatást nyújtó és ügyfélforgalmat bonyolító szervezetek ügyfelek fogadására szolgáló tereinek komplex hozzáférhetőségének megteremtése. A projekt során megvalósul a fizikai akadálymentesítés, például parkolók, rámpák, széles ajtónyílások, alacsony ügyintézői pultok, mosdók kialakításával. E mellett további cél a családbarát környezet (pelenkázó, játszósarok), valamint az infokommunikációs hozzáférés (indukciós hurok, vezetősáv, öninformációs terminál, hangostérkép, információs táblarendszer) biztosítása.
Az Fejér Megyei Kormányhivatal által kezelt TIOP-3.3.1/A-12/2 „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés pályázati felhívás keretében benyújtott TIOP-3.3.1/A-12/2-2013-0008 azonosítószámú, Kormányablakok komplex akadálymentesítése Fejér megyében című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.