Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2013. Október 11. 09:18, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Akár jól is sikerülhetett volna

Akár jól is sikerülhetett volna

Budapest Rallye 2013. beszámoló. Forgács László- Szabó Krisztián BMW E36 325i. Országos Rallye2 bajnokság

A verseny előtti jóslatunk a nevezési listát nézegetve beigazolódott, hiszen a hétvége legnépszerűbb kategóriájában, a Rallye2-es bajnokság F2-es géposztályában 13 nagyon erős ellenfelet kaptak a fiaink. Nagy csodának számított volna a pontszerzés a kategória egyik leggyengébb autójával. A jó eredmény sajnos nem sokon múlott, hiszen a gyorsasági szakaszokon teljesített időeredmények alapján az F2-es géposztály 5. helyére kormányozták volna be a BMW-t, ám egy korán reggeli félreértésnek, és az azzal járó egy perces büntetésnek köszönhetően a kategória 8. helyén zárták a hétvégi versenyt.

„A péntek esti prológon azt hiszem sikerült látványosan autózni, külön dopping volt az a sok száz, vagy talán ezer néző, aki figyelemmel kísérte a Népligetben a villanyfényes prológot. Talán ezt a nézőcsalogató rendezvényt és az újra felfedezett két fantasztikus pilisi pályát tudom felhozni pozitívumként, ami a verseny megrendezését illeti, a pontatlan menetlevelek és itinerek sajnos utaltak arra, hogy az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a verseny egyáltalán megszervezésre került. Mindent összevetve kicsit el vagyunk keseredve, nem csak az eredmény miatt, hanem mert az autó is eléggé megsínylette a hétvégi futamot, az utolsó gyorsaságira mindkét hátsó teleszkóp kiszakadt a helyéről, illetve a motorból is elkezdett ömleni a kékes füst, ami nem túl sok jót jelent!”- mondja kicsit szomorúan Krisztián

A bajnokság záró futamát, a Mecsek Rallye-t egyelőre úgy tűnik, hogy kihagyjuk. Ennek okai elsősorban az, hogy nagyon át kell utaznunk az országot többször is (egyszer a pályabejárás, egyszer pedig a verseny miatt), másrészt az 5 gyorsasági szakasz 5 különböző pályán zajlana, amit nem tartunk túl versenyző-, pénztárca- és nézőbarát ötletnek.

Köszönjük együttműködő partnereink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 23. 08:55, hétfő | Sport

Hertlik Donoven: a fájdalmak ellenére meglett a negyedik hely!

Kőkemény felkészülést követően nagyon várta a Kaposváron rendezett enduro magyar bajnoki viadalát Hertlik Donoven.

2022. Május 12. 09:43, csütörtök | Sport

Elégedettek vagyunk az eredménnyel!

Megnyertük a power stage-t és kategória másodikként fejeztük be a versenyt - nyilatkozta a verseny után a pilóta.

2022. Május 10. 17:56, kedd | Sport

Kategóriagyőzelmet, dobogós helyeket hozott az új pálya a Korda Racingnek

A hétvégén a februárban átadott monori M-Ringen folytatódott a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, ami igencsak eredményesen zárult a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapatának hat versenyzője számára.

2022. Május 07. 10:23, szombat | Sport

M-Ring: új pálya, új remények a Korda Racing számára

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság.