Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 06. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Alapjogokért Központ: a lakosság 54 százaléka elégedett az egészségügyi intézkedésekkel

Alapjogokért Központ: a lakosság 54 százaléka elégedett az egészségügyi intézkedésekkel

A magyar felnőtt lakosság 54 százaléka elégedett a koronavírus-járvány alatt bevezetett kormányzati egészségügyi intézkedésekkel - derül ki az Alapjogokért Központ legújabb közvélemény-kutatásából.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben azt írták: az országos reprezentatív felmérés alapján kijelenthető, hogy tízből több mint öt szavazókorú állampolgár elégedett a kabinet egészségügyi válságkezelésével. Ezzel szemben a válaszadók csupán 43 százaléka mondta azt, hogy inkább elégedetlen a koronavírus-járvány alatt meghozott egészségpolitikai döntésekkel, ami jelentős, 11 százalékpontos különbséget mutat az elégedettek javára.

Kiemelték, ennek oka az lehet, hogy a magyarok nem pártpolitikai alapon ítélik meg a mögöttünk hagyott időszakot, ugyanis még a kormánnyal szemben kritikus válaszadók 20 százaléka is elégedett volt az intézkedésekkel.

Emellett az elégedettség annak is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának megálljt parancsolt a magyar oltási program kellő gyorsaságú végrehajtása, ami a keleti vakcinák beszerzése nélkül nem lett volna végrehajtható - mutattak rá.

Megjegyezték: a baloldali pártok által gyakran támadott orosz oltóanyag felhasználásával a magyarok túlnyomó többsége, 74 százaléka egyetért, jó ötletnek tartja az alkalmazását, csak a megkérdezettek 12 százaléka tartja rossznak.

Ez az adat közelít az Alapjogokért Központ áprilisi kutatási eredményeihez is, akkor a magyar felnőtt lakosság 72 százaléka mondta azt, hogy elégedett a keleti vakcinák beszerzésére is fókuszáló stratégiával - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.