Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Március 20. 08:41, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Alonso brutális balesete után Rosberg győzött az idénynyitón - VIDEÓ

Alonso brutális balesete után Rosberg győzött az idénynyitón - VIDEÓ

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíjat vasárnap Melbourne-ben.

A 30 éves versenyzőnek ez volt pályafutása 15. futamgyőzelme, s sorozatban negyedszer diadalmaskodott, ugyanis a tavalyi szezon utolsó három viadala szintén az ő sikerével zárult.

Rosberg mögött világbajnoki címvédő csapattársa, a brit Lewis Hamilton végzett a második, a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája pedig a harmadik helyen.

A hazai közönség előtt szereplő Daniel Ricciardo (Red Bull) negyedik lett, míg a most debütáló amerikai istálló, a Haas francia versenyzője, Romain Grosjean hatodikként zárt.

A rajtprocedúrát, s így a felvezető kört is kétszer kellett teljesítenie a mezőnynek, mivel Danyiil Kvjat (Red Bull) autója műszaki hiba miatt a start előtt megállt.

A második rajt már sikeres volt, de az első kockából induló Hamilton nagyon rosszul kapta el a piros lámpák kialvásának pillanatát, így a harmadik helyről startoló Vettel, valamint Kimi Räikkönen (Ferrari) és Rosberg is megelőzte, sőt, a vb-címvédő egészen a hatodik helyig csúszott vissza.

Az első kör végén Vettel, Räikkönen, Rosberg, Max Verstappen (Toro Rosso), Felipe Massa (Williams), Hamilton volt az élmezőnyben a sorrend, ami az első kerékcserék után minimálisan változott. Rosberg feljött másodiknak, Hamilton pedig megelőzte Massát.

A 18. körben Fernando Alonso (McLaren) és Esteban Gutierrez (Haas) látványos balesete miatt a pályára küldték a biztonsági autót, sőt, az aszfaltra került törmelékek eltakarításának idejére félbe is szakították a futamot.



A versenyzés nagyjából negyedórás szünet után folytatódott, a dobogós helyeken Vettel, Rosberg, Räikkönen volt a sorrend, Hamilton hetedik volt. Räikkönen autója a 23. körben meghibásodott, így a finn pilótának fel kellett adnia a versenyt.

Vettel a 36. körben ismét a boxba hajtott új gumikért, a kerékcseréje azonban lassúra sikerült, így Rosberg és az időközben felkapaszkodó Hamilton is elé került.

A hajrában Vettel valamivel közelebb került Hamiltonhoz, de megelőznie nem sikerült riválisát, sőt, két körrel a leintés előtt hibázott is, elszállt az esélye az előzésre, így az idei szezonnyitó kettős Mercedes-sikert hozott.

A vb két hét múlva, Bahreinben folytatódik.

Címkék: alonso, Forma-1, rosberg, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.