Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 21. 09:17, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Arányaiban Magyarországra érkezik a legtöbb migráns

Arányaiban Magyarországra érkezik a legtöbb migráns

Terület- és lakosságarányosan Magyarországra érkezik a legtöbb bevándorló, ezért kényszerül a kormány intézkedésekre a migránsáradat megfékezésére.

Erről a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciójának szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában beszélt.
Tuzson Bence elmondta: a tavalyi 42 ezerrel szemben az idén már július közepéig 86 ezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra. Ez azt jelenti, hogy terület- és lakosságarányosan Magyarországra érkezik a legtöbb migráns - tette hozzá.

A migráció megállítását szolgálja a többi között a déli határra tervezett műszaki zár is, amely a tervek szerint november végére készülhet el. Ugyancsak ez a célja a menekültügyi eljárás tervezett felgyorsításának, illetve annak, hogy az eddigi szabálysértés minősítéssel szemben bűncselekmény lehet majd a tiltott határátlépés - sorolta az intézkedéseket szóvivő.

Azzal kapcsolatban, hogy Szegeden bevándorlónak vélt barátja miatt vertek meg egy fiatal nőt, Tuzson Bence úgy fogalmazott, hogy az ország problémáját nem lehet összekeverni egy bűncselekménnyel, ami ellen a legszigorúbban fel kell lépni.

Címkék: Magyarország, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.