Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 09. 18:35, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Filep István

Átadták az M85-ös autóút út új szakaszát

Átadták az M85-ös autóút út új szakaszát

Átadták az M85-ös számú gyorsforgalmi autóút Csorna-nyugat és Balf csomópont közötti 2,5 kilométer hosszú szakaszát, amelyen szerdán délután megindult a forgalom.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára az átadóünnepségen hangsúlyozta, hogy a beruházás egyaránt fontos a térségben élő családoknak, akik könnyebben és biztonságosabban közlekedhetnek, és a helyi vállalkozásoknak, mert minden egyes elkészült útszakasz versenyképesebbé teszi őket, illetve termékeiket és szolgáltatásaikat.

Hozzáfűzte: a beruházás fontos az egész országnak, hiszen a közlekedési infrastruktúra bővítése, fejlesztése együtt jár a gazdaság erősödésével.

A szerda délben átadott kétszer kétsávos útszakasz egy nagyobb útfejlesztés részét képezi, tavaly már átadták az összesen 61 kilométer hosszú M85-ös gyorsforgalmi autóút Csornától Sopron keleti részéig vezető 51 kilométeres szakaszát, amelyen - többek között - öt különszintű csomópontot, 21 felüljáró és 20 aluljáró épült, 604 tonna aszfaltot építettek be az úttestbe - emlékeztetett az államtitkár. Schanda Tamás elmondta: ahhoz, hogy az M85-ös gyorsforgalmi autóút elérje az országhatárt, néhány dolognak még teljesülnie kell. A hátralévő kevesebb mint 8 kilométeres útszakasznak része lesz például egy 780 méter hosszú alagút is - jegyezte meg.

Az államtitkár kiemelte: a kormány célja, hogy minden megyei jogú várost bekapcsoljanak a négysávos gyorsforgalmi úthálózatba, az ország bármely pontjáról 30 percen belül el lehessen jutni egy gyorsforgalmi útra, illetve az autópályák és autóutak elérjenek az országhatárig.



Barcza Attila (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az átadóünnepségen úgy fogalmazott: azzal, hogy tavaly az M85-ös átadásával Sopron is bekapcsolódott a gyorsforgalmi úthálózatba, újabb gazdasági lehetőségek nyíltak meg a térség számára.

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntőjében azt emelte ki, szimbolikus értékkel bír hogy a fejlesztések éppen a soproni népszavazás századik évfordulójához közeledve valósulhatnak meg. Szavai szerint Sopron polgárai megérdemlik azokat a lehetőségeket, amiket ez az út jelent a számukra, "megdolgoztak érte".

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infastruktúra Kezelő (NIF) Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: az M85-ös autóút 153 milliárd forintnyi, teljes egészében kormányzati forrásból valósul meg, az út befejező szakaszát a tervek szerint 2024 őszén adják majd át.

Címkék: átadás, autóőt, M85

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére