Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Február 06. 18:26, csütörtök | Helyi
Forrás: DSTV

Atom Paks

Atom Paks

A január közepén Oroszországba látogató miniszterelnök aminek következtében elég hamar megállapodásra is jutott Vlagyimir Putyin kormányfővel. A megállapodás békés célú atomenergia felhasználósról szól.

A megállapodásban szerepel, hogy két új blokk épül majd Pakson, amelyek pótlása időszerű, hiszen belátható időn belül kimerülnek a tartalékai. Az újításnak köszönhetően megduplázódhat a magyarországi nukleáris kapacitás – nyilatkozott Vlagyimir Putyin a tájékoztatón. A beruházás nem csupán nyereség miatt fontos, jó néhány munkahely is létesül ez által. A művelethez hatalmas tőkét mozgósít az Orosz fél - 10 milliárd eurós hitelkeret - amelyet idővel majd törleszteni kell.
Nem csak a lakosságnak lenne hosszútávon biztosított az olcsó villamos energia, hanem a termelő cégeknek is, azaz Magyarország kedvező befektetőket vonzhat ide, azok pedig munkahelyeket teremtenének. Már maga az atomerőmű fejlesztése 8-10 ezer munkahelyet termeten egy ideig, utána pedig az olcsóbb energiával a termelés is fokozódna, tehát máshol az országban munkahelyek jöhetnének létre – árulta el dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal elnöke.
A dunaújvárosi lakosok egy része optimistán fogadja, az országban viszont sokakat megoszt a döntés és az elhatározás, ez több alkalommal megjelent például tüntetések formájában is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.