Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Június 25. 13:35, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 33 rendbeli csalás elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást egy budapesti lakossal szemben.

A 31 éves férfi 2021 decembere és 2023 decembere között 33 személyt ejtett tévedésbe és vert át, több mint 10 millió forint kárt okozva ezzel az ország különböző részein élő sértetteknek. Az így befolyt összegeket saját maga és családja megélhetésére fordította.
A férfi volt, hogy - mindenfajta képzettség nélkül – villany-, gáz-, hűtő-, vagy éppen autószerelőnek adta ki magát, de akadt olyan eset is, hogy ügyvédként ajánlkozott egy peres eljárásban az áldozat jogi képviseletére, míg máshol nyílászárok cseréjét vállalta, és a munkavégzés megkezdése előtt jelentős összegű előleg befizetését kérte a sértettektől. A csaló az ígért munkák egyikét sem végezte el, az előlegek beérkezését követően pedig elérhetetlenné vált. A bűncselekményekből származó pénz eredetének leplezése céljából csaknem valamennyi hazai pénzintézetnél nyitott bankszámlát, de előfordult, hogy ismerősei – többek között élettársa - folyószámláit is „felhasználta” a bűnös pénzek fogadására.
A csalássorozat 31 éves elkövetőjét a dunaújvárosi nyomozók kihallgatták, melynek során részletes beismerő vallomást tett. A bűncselekményekkel összefüggésben a férfi 27 éves élettársát pénzmosással gyanúsították meg. Vagyonvisszaszerzés során a nyomozó hatóság 1 394 106 forintot foglalt le.
A rendőrségi vizsgálat a napokban befejeződött, a büntetőeljárás iratait a rendőrkapitányság továbbította az ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:16, kedd | Helyi

Jégkorong Erste Liga - A dán élvonalból erősít a Dunaújváros

A dán élvonalból érkező Mikkel Jensennel erősíti meg keretét a jégkorong Erste Ligában érdekelt Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

2024. Július 12. 08:40, péntek | Helyi

ÁTVERÉS ÁTVERÉS HÁTÁN

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói 33 rendbeli csalás elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást egy budapesti lakossal szemben.

2024. Június 18. 11:24, kedd | Helyi

A Liberty Dunaújváros leállítja kokszoló kemencéit

A Liberty Dunaújváros megkezdi két kokszoló kemencéjének leállítását, amelyek egyre kevésbé hatékonyak, nehezen karbantarthatóak és veszteséget termeltek a piaci túltermelési kapacitások miatt

2024. Június 18. 11:15, kedd | Helyi

EMBERÖLÉS KÍSÉRLETE BELOIANNISZBAN

A Fejér vármegyei nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették.