Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 10. 20:18, vasárnap | Helyi

Az akadémia biztos alapokon áll

Az akadémia biztos alapokon áll

„Teljes mértékben szeretném megreformálni az akadémia működését. Nagyon fontos célom, hogy az akadémiát közeli kapcsolatba hozzuk a várossal és a környező települések lakosságával.

Számítunk a város vezetőinek és lakosságának, egykori szurkolóink támogatására.Vágyam, hogy ismét olyan hangulat legyen a Dunaújváros Sportcsarnokban, mint korábban. Újra egymásra találjon a város és a csapat, érezni lehessen a közösség összetartó erejét. Első számú célunk az utánpótlás-nevelés.” Ezt nyilatkozta megválasztását követően Nyakacska Zsolt a DKKA ügyvezető igazgatója.

- Mit sikerült eddig megvalósítani?
- A hagyományainkra támaszkodva úgy vélem, hogy jó úton haladunk. Van NB I-es felnőtt csapatunk, amelynek a tavalyi keretét sikerült együtt tartani, ezt komoly eredménynek tekintem. Azért is lényeges a felnőtt csapat, mert az akadémiánk, az utánpótlás-nevelés miatt szükség van arra, hogy a gyerekeknek, a fiataloknak példaképeket, előre jutási, fejlődési lehetőséget tudjunk mutatni. Büszkék vagyunk arra is, hogy az ifjúsági csapatunk a felnőtt NB I B-ben a várakozás felett szerepel. Munkánkat a szurkolók is értékelik, hiszen egyre többen jönnek ki a mérkőzésinkre, és biztatnak bennünket.
- Milyen a kapcsolat az önkormányzattal, mennyire stabil a gazdasági helyzet?
- Sikerült megteremteni egy stabil gazdasági hátteret, amely szabálykövető és átlátható működést eredményez. Ez nem jöhetett volna létre, ha a klub tulajdonosa, Dunaújváros MJ.város önkormányzata nem áll teljes mellszélességgel, ahogy azt korábban is tette az akadémia mellé. Fontosnak tartom megjegyezni dr. Dorkota Lajosnak, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének hathatós segítségét, amelynek eredményeként támogatókat tudtunk a társaságunk mellé állítani.


- Az utánpótlás-nevelés most a kiemelt cél. Magunknak dolgozunk vagy az egész haza kézilabda sportnak, azaz más csapatoknak nevelünk játékosokat?
- Társaságunk a dunaújvárosi kézilabda biztosítására, fejlesztésére jött létre. Célunk, hogy magas színvonalú utánpótlás-nevelő bázissá válva, biztosítsuk a helyi versenysport fejlődését, gondozva a kiemelkedő sporttehetségeket, támogatva őket az iskola és az életvezetés területén, kialakítva egy nemzetközi hírű módszertani központot. Hangsúlyozni szeretném, nem célunk, nem lehet célunk a saját nevelésű játékosok „nyugdíjkorhatárig” való megtartása. Azért neveljük a kézilabdázókat, hogy minél több magyar klubcsapatban és a válogatottban lássuk munkánk gyümölcsét.
- Sikerült a napokban több meghatározó játékossal is szerződést hosszabbítani. Mennyire vonzó a játékosok között a DKKA?
- A tulajdonossal, a dunaújvárosi önkormányzattal egyeztetve a szakma által kijelölt játékosokkal hosszabbítottunk szerződést. Úgy gondolom, ez örömmel tölti el Dunaújváros sportszerető közönségét. A csapat tagjai azért döntöttek úgy, hogy maradnak, mert látják az állandóságot, a szakmai hátteret és a fejlődést.
- Korábban kijelentették, a határon túli magyarokat is be szeretnék vonni az akadémiai képzésbe. Hogyan állnak ezen a téren? És ha már itt tartunk, lesz e még honosított játékosuk, mint például Jovovic Jovana estében, aki a szerbia Újverbászról került az akadémiához?
- Megkezdtük a munkát a határon túli műhelyek kialakításában, amely részeként a Vajdaságban Adán már aláírtunk egy szerződést, és a kárpátaljai Beregszászon is közel állunk a megállapodáshoz. De itt nem hagyjuk abba, több ilyen együttműködés létrehozása szerepel a terveink között, ez stratégiai kérdés számunkra. A honosítással kapcsolatban azt tudom mondani, amennyiben igazi „csillagot ” fedezünk fel, akkor igen, kérelmezzük azon sportoló honosítását.
- Utolsó kérdés: a szezon végén mivel lenne elégedett, és mondaná, jó munkát végeztünk!
- Tiszteletben tartva a dunaújvárosi sporthagyományokat, elkötelezett vagyok a magyar sport, a kézilabda, különösen a dunaújvárosi kézilabdasport jobbítása, fejlesztése mellett. Amennyiben vállalt feladataimat maradéktalanul elvégzem, akkor nyugodt szívvel kijelenthetem, rendben vagyunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.