Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 17. 23:00, kedd | Helyi sport
Forrás: dlsz.hu

Az akarat jótékonykodik

Az akarat jótékonykodik

Jó mérkőzések, pazar hangulat és Ádám egy Barca meccsre utazhat. Röviden így foglalhatnánk össze az V. Akarat Ereje Kupa történéseit.

Ötödik alkalommal rendezték meg városunkban az Arakar Ereje Kupa elevezésű kispályás labdarúgó tornát, melyen szép szokás szerint a súlyos betegséggel küzdő kisfiúnak, Szatmári Ádámnak igyekeztek segítő kezet nyújtani a szervezők, valamint a viadalon résztvevő együttesek. Az idei kupasorozat azért is volt különleges, mert a torna történelmében először sikerült országos szintre emelni a küzdelmeket, ugyanis a férfi mezőny bekapcsolták a szervezők az országos Forever Cup elnevezésű versenysorozatba, mivel az ország legnagyobb kispályás amatőr labdarúgó kupájának szervezői az egyik vidéki selejtező helyszínéül Dunaújvárost választották.

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

A szervezőkben és a csapatokban persze volt némi félsz, hogy a közelmúlt csapadékos időjárása a mai sorozatnak is keresztbe tesz, de szerencsére ma már verőfényes napsütés, kissé hűvös és szeles, de remek fociidő fogadta a résztvevőket a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőparkjában. Az idei megméretésre tíz férfi és hat női csapat adta le nevezését, akik reggel nyolctól egészen este hat óráig küzdhettek meg egymással a kupagyőzelemért. A színvonalas, remek hangulatú csatákban a hölgyek mezőnyében végül a Baracs SE örülhetett a végső győzelemnek, míg a férfiak versengésében a Karmacsi Autó szerezte meg az első helyet, megelőzve a Mészi-Frucht és a Mirage együtteseit, s ezzel eldőlt az is, hogy a Forever Cup országos döntőjében a Karmacsi és a Mészi-Frucht csapatai képviselhetik városunkat.

Karmacsi Autó FC

Ahogy azt az Akarat Ereje Kupákon már megszokhatták a résztvevők, a "nagy durranásra" az eredményhirdetésig kellett várni, ugyanis az aranyérmek, kupák és egyéni díjak átadása után jöhetett a szervezők és Ádám nagy pillanata. Az idei esztendőben remek ajándékkal lepték meg Szatmári Ádámot a rendezők, hiszen a nevezési díjakból és egyéb hozzájárulásokból befolyt összegből a spanyol bajnok Barcelona csapatának egy őszi mérkőzésére utazhat el másodmagával a fiatalember, aki láthatóan meghatódva vette át a felejthetetlen élményt ígérő ajándékot Lassingleitner Fruzsinától az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság tagjától, valamint Tóth Imrétől, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökétől.

Akarat Ereje Kupa

Így látták...

Tóth Imre szervező (DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága): Nagyszerű érzés volt ismét megszervezni és kivitelezni ezt a tornát. Nagyon örültem a rendkívül felkészült női csapatoknak, akik remek mérkőzéseket játszottak, a férfiak mezőnye pedig talán idén volt a legerősebb. A Forever Cup főszervezői elismeréssel szóltak a kupáról és a magas színvonalú meccsek mellett a jótékony kezdeményezés is elnyerte tetszésüket. A legnagyobb öröm azonban az volt, hogy Ádámnak olyan ajándékot tudtunk adni a nap végén, amit a Barcelonai jegyek átadásakor nagyon sokan megkönnyeztek. Nagyon komoly esély van arra is, hogy Ádám a kint tartózkodása ideje alatt tud majd találkozni valamelyik Barcelona sztárral. Jelenleg ezen dolgozunk. Csodálatos nap volt és azt hiszem mindenki szép élménnyel gazdagodott, aki bármilyen formában részt vett az V. Akarat Ereje kupán.

Imreh Balázs főszervező (Forever Cup): A Forever Cup dunaújvárosi selejtezője a kupasorozat egyik, ha nem a legszínvonalasabb selejtezője. Tavalyi év után, idén ismét csatlakozott Dunaújváros a Forever Cup országos kispályás labdarúgó sorozatához. Idén az V. Akarat Ereje Kupával egybekötve. A kupa célja az amatőr sportolók versenyeztetésén kívül egy jótékonysági kezdeményezés is. Örömmel tapasztaltuk, hogy nagyon sok játékot összegyűjtöttek a csapatok, melyeket a budapesti nagydöntő keretein belül eljuttatunk az Ökumenikus Segélyszervezetnek, akik rászoruló gyermekek számára nyújtják majd át a játékokat. Az időjárásnak köszönhetően, jó hangulatban egy nagyon színvonalas selejtezőt láthattunk. Profi szervezésnek köszönhetően a nézők/családok is jól tudtak szórakozni ezen a májusi napon. A DLSZ szervezői kitettek magukért, és úgy gondolom példa értékű az a rendezvény, amit lebonyolítottak. Remélem jövőre is otthont ad Dunaújváros az egyik Forever Cup selejtezőnek.

Szatmári Ádám: Szeretném megköszönni minden résztvevőnek, szervezőnek, és támogatónak, hogy az V. Akarat Ereje Kupa létrejöhetett. Megint nagyon sokan jöttek el, sok jó meccset láttam, és szerencsére az idő is jó volt. A legvégén az eredményhirdetést mindig várom, mert jó látni, ahogy a csapatok örülnek a díjaknak. Viszont most egy olyan meglepetés is volt az eredményhirdetésnél, amire nem számítottam egyáltalán. Hatalmas ajándékot kaptam, hogy elutazhatok Barcelonába, aminek nagyon örülök. Köszönöm szépen mindenkinek, aki ennek megvalósításában segített, mert egy álmom válik ezzel valóvá.

Lassingleitner Fruzsina Dunaújváros Megyei Jogú Város - Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának tagja: Nagyon nagy köszönet és elismerés jár a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy immáron 5. alkalommal rendezték meg Szatmári Ádámnak az akarat Ereje kupát. Szerencsés vagyok, hogy minden évben részese lehetek a jótékonysági amatőr labdarúgó kupa és családi napnak, melyen barátaim, ismerőseim is részt vesznek és segítenek Ádámnak elfeledni a mindennapos nehézségeket, hiszen ez a NAP csak róla szól. Ezt történt Pünkösd hétfőn is, hiszen egy olyan fantasztikus ajándékkal lepték meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetői (támogatói, csapatai és szimpatizánsai) segítségével Ádámot, mely könnyeket csalt az emberek szemébe. Fantasztikus érzés volt átadni a Barcelona FC bajnoki mérkőzésére szóló két darab jegyet és repülő utat Ádámnak és látni azt a BOLDOGSÁGOT, ami Ádám és szülei arcán volt. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a mesés utazáshoz és kívánok Ádámnak jó szórakozást Barcelonába...

Éliás Zsolt csapatvezető (Karmacsi Autó FC.): Nagyon jól éreztük magunkat az 5. Akarat Ereje kupán! Segíteni mindig jó érzés és öröm volt látni Ádám meghatódottságát, mikor átvehette az ajándékát! Már ezért megérte indulni... A kupát szerintem megérdemelten nyertük meg, jól játszottunk egész nap! A budapesti döntőben-ahol tavaly harmadikak lettünk- szeretnénk ismét jól szerepelni, és természetesen sok sikert kívánok a Mészi-Frucht Kft. csapatának is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.