Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2015. December 08. 07:45, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Az EU közel 100 millió euróval támogatja Ukrajnát

Az EU közel 100 millió euróval támogatja Ukrajnát

Az Európai Unió közel 100 millió eurós támogatást nyújt Ukrajnának a decentralizációs reformok végrehajtásához és a helyi kormányzás erősítéséhez - jelentette be hétfőn az Európai Bizottság.

A bizottság által elfogadott intézkedéscsomag értelmében 97 milliót eurót fordítanak a kitűzött célok elérésére. A támogatás egyik fő célja a kormányzás és az elszámoltathatóság erősítése helyi, regionális és országos szinten.

A költségeket nagyrészt az Európai Unió állja, a programhoz azonban Németország és Lengyelország is hozzájárul 6, illetve 1 millió euróval.

Az Európai Bizottság által kiadott sajtóközlemény szerint a stabilitás és a béke elősegítését szolgáló uniós eszköz (IcSP) keretében további 10 millió euróval járulnak hozzá a kormányzás helyreállításához és a békeépítéshez a fegyveres harcok által leginkább sújtott Kelet-Ukrajnában.

"Ukrajna továbbra is elől szerepel az EU napirendjén" - közölte Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Ukrajna és az Európai Unió közötti Társulási Tanács hétfői brüsszeli ülése után. "Ezek a programok fontos szerepet fognak játszani Ukrajnának a kormányzás javítását célzó erőfeszítéseiben, ide értve a konfliktus sújtotta keleti területeket" - tette hozzá.

Johannes Hahn szomszédságpolitikáért felelős biztos arról beszélt, hogy az intézkedéscsomag elfogadása jól demonstrálja Európának az ukrajnai decentralizációs reformok iránti támogatását.

A decentralizáció kiemelt helyen szerepel a kijevi kormány reformprogramjában.

Címkék: eu, támogatás, Ukrajna, unió

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 14:04, kedd | Külföld

Titokzatos űreszközt állított pályára Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta titkos céllal pályára állított egy titkos, újra felhasználható űreszközt - írta hétfőn a Futura francia portál.

2022. Augusztus 09. 12:02, kedd | Külföld

A horvát busztragédia sofőrje nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn.

2022. Augusztus 09. 07:00, kedd | Külföld

Elkezdődött a majomhimlő oltási kampánya Olaszországban

A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás hétfőn, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 06:00, kedd | Külföld

Két hete pusztít erdőtűz egy németországi nemzeti parkban

Két hete pusztít erődtűz Németország keleti részén egy nemzeti parkban, a hatóságok hétfői adatai szerint még legalább egy hétig tart a védekezés.