Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 22. 20:40, csütörtök | Helyi

Az NB I. küszöbén a Dunaújváros PASE

Az NB I. küszöbén a Dunaújváros PASE

A DPASE labdarúgó csapata 2014. május 21.-én sajtótájékoztatót tartott, melynek témái az Ajka elleni mérkőzés értékelése, a Tatabánya elleni találkozóra történő felkészülés, valamint felhívás a szurkolói buszról.

A sajtótájékoztató első részében Dobos Barna sportigazgató, Petneházi Márk és Farkas Viktor értékelik a legutóbbi, Ajka elleni mérkőzést.

Dobos Barna: – Nagyon fontos három pontot szereztünk. Az első félidőben Petneházi Márk szép szabadrúgás góljával megszereztük a vezetést, de a mi többszörös hibáinkból adódóan sajnos egy pontrúgás után pár pillanat múlva egyenlített az ellenfél. A második félidő hajrájában sikerült megszereznünk a győzelmet jelentő gólt. Olvastam az ajkai edzőkolléga mérkőzés utáni értékelését, melyben azt nyilatkozta, hogy a Dunaújváros óriási szerencsével nyerte meg a találkozót. Ezzel én nem értek egyet, hiszen a meccs nagy részében fölényben játszottunk. Igaz, hogy az Ajka nagyon masszívan, szervezetten védekezett, így nehezen tudtuk őket átjátszani, de a góljaink nagyon szépek voltak. Márk szabadrúgása extra teljesítmény volt, de ugyanez elmondható Jakab Dávid kreativitására és lövésére is, aki a gyengébbik lábával küldte kapura a labdát, ami ugyan a kapufáról kipattant, de azt Kocsis Gábor bal külsővel belőtte az ajkai kapuba. Visszatérve kollégám nyilatkozatára, ezekből is látszik, hogy nem a szerencsének tulajdonítom a győzelmünket, hanem annak, hogy kitartóan végeztük a feladatunkat a mérkőzés utolsó pillanatáig. Ezzel megérdemeltük a győzelmet. Döntőnek bizonyultak a cserék, hiszen Jakab Dávid és Kocsis Gábor is csereként szállt be a játékba. Gábor szerencsére több poszton is bevethető, melyet már többször bizonyított is, ráadásul Urbán Gábor sérülése miatt más választásom a cserét illetően nem is volt. Sárközi Norbert hátul ismét jó teljesítményt nyújtott.

Petneházi Márk: - Én már a szabadrúgás előtt örültem egy kicsit, hiszen középről, számomra kedvező pozícióból végezhettem el azt. A lövés előtt szerencsére kiszúrtam, hogy melyik oldalra várja a lövést a kapus, én pedig a kapu másik oldalába csavartam a labdát. Bízom abban, hogy a hátralévő két találkozón is lesz ilyen lehetőségem. Nagyon örülök a győzelemnek, amely nem volt egyszerű. Egyetértek Barna értékelésével, hiszen mi többet tettünk ellenfelünknél a győzelemért, több lehetőségünk is volt, és a végén a győztes gólt is mi szereztük meg.

Farkas Viktor: - Véleményem szerint a találkozó nagy többségében uraltuk a játékot, de ettől függetlenül nehéz meccs volt. Kreatívan, jól játszottunk a középpályán, Urbin Péter visszazárásai jók voltak. Az első félidőben megvoltak a szabad területeket mind a jobb és a baloldalon is, ahol mögéjük tudtunk kerülni. Sajnos azonban ez helyzetekben annyira nem mutatkozott meg. Márk a szabadrúgásból nagyon szépen eltalálta a kaput, mely után, ha jobban koncentráltunk volna a hazai szögletnél, akkor simább is lehetett volna a mérkőzés. A szünetben egy kicsit begörcsöltünk attól, hogy 1-1 az állás, de a második félidő második felében nagyon sokat mozgósítottunk annak érdekében, hogy megnyerjük a találkozót, mely szerencsére sikerült is. Az én véleményem szerint is megérdemelten hoztuk el a három pontot.

A Tatbánya ellen készülve.

A meccs kérdése egyértelmű: a tatabányai mérkőzés lefújásakor lesz-e ismét első osztályú labdarúgó csapata Dunaújvárosnak?

Óriási lehetőség előtt áll csapatunk, hiszen két fordulóval a bajnokság vége előtt már csak két pontot kell szereznie a feljutáshoz. A Dunaújváros PASE az Ajkán elért sikerének is köszönhetően továbbra is tartja ötpontos előnyét a harmadik helyezett Gyirmóttal szemben, így matematikailag két pont választja el együttesünket attól, hogy felkerüljön az első osztályba. Ehhez a pontokat akár a május 24-i, szombaton 1800-kor kezdődő találkozón be is lehet gyűjteni, amikor a becsületéért küzdő, de a másodosztály küzdelmeiből kieső Tatabánya otthonában lép pályára a Dunaújváros. A játékosok és a csapat vezetői is tudják azt, hogy extra lehetőség áll előttük. A kérdés tehát az, hogy május 24-én, 20 óra körül örülhetünk-e annak, hogy Dobos Barna irányításával kiharcolták az NB I-be kerülést labdarúgóink.

- Egyetértetek-e azzal, hogy most nincs sem ideje, sem helye a számolgatásnak, hiszen a győzelem elérése a legfontosabb?

Dobos Barna: – Mi mindig egy mérkőzésre készülünk, ez most sincs másként. Még két bajnoki találkozó van hátra, melyekből összességében két pontot kell szereznünk ahhoz, hogy megvalósuljon az álmunk. Természetesen szeretnénk azt, ha ez most hétvégén már megtörténne, de még egyszer mondom, hogy erre két mérkőzés áll a rendelkezésünkre. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez most szombaton megtörténjen, de ez nem lesz egyszerű, hiszen számunkra nagy a tét. Most nem tudjuk azt sem, hogy az ellenfél milyen állapotban van, akiknél a héten edzőváltás is történt erre a hátralévő két mérkőzésre. Nekünk azonban nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal kell foglakoznunk. Szombaton olyan szintet kell hoznunk, ami által idegenben is pontot, vagy pontokat tudunk szerezni. A csapat válláról nem kell semmilyen terhet levenni, hiszen ez nagyszerű dolog, hogy ilyen szituációt élünk meg. Én személy szerint ezt nagyon élvezem, de ugyanezt érzem a játékosok irányából is. Olyan emberekkel dolgozom együtt, akik szeretik a kihívásokat. Sokkal jobb egy ilyen tétért harcolni, mintha most a középmezőnyben játszanánk.

- Van-e bennetek plusz izgalom, vagy motiváció a szombati találkozó miatt?

Petneházi Márk: - Motiváció az van, de izgalom az nincs bennem. A hajtóerő az az, hogy a Nyíregyháza csak négy ponttal áll előttünk, így az sem lehetetlen, hogy utolérjük őket. Ehhez az kell, hogy az utolsó két mérkőzésünket megnyerjük.

Farkas Viktor: - Véleményem szerint is olyan játékosok alkotják a keretet, akik szeretik az ilyen fajta téttel bíró mérkőzéseket. Tavaly a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy most az első osztályba kerülésről fogunk beszélgetni. Azt azonban elárulhatom, hogy az öltözőben a tél folyamán már egyre többen elhittük ezt, melynek az érdekében mindent meg is tettünk. Elindultunk egy úton, melyen most a célba kell érni. Ez nagyszerű érzés. Most egy olyan csapat ellen fogunk játszani, akiknek plusz motiváció az, hogy hazai közönségüknek is megmutassák, hogy jó játékosok alkotják a Tatabányát, akik közül többen a jövő szezonban talán más NB II-es csapatba szeretnének eligazolni. Megfelelően felkészülünk ellenfelünk játékából, és bár idegenben nehéz mérkőzésre számítok, mindenféleképpen győzni szeretnénk, mellyel meglenne a hőn áhított siker, és végre még felszabadultabban tudnánk az utolsó fordulóban itthon játszani.

A Tatabánya elleni összecsapásra 2014. május 24.-én, 18:00-kor kerül sor.

Térjünk át egy igazán örömteli hírre, hiszen büszkén kijelenthetjük, hogy az U 21-es csapatunk, Jakab Elek irányításával megnyerte a bajnokságot, melyhez szívből gratulálunk!

Dobos Barna: – Gratulálok én is a teljes csapatnak! Itt azonban még nincs vége a munkának, hiszen az elsőség megszerzése még nem jelenti azt számukra, hogy automatikusan felkerülnek az első osztályba, hiszen osztályozó mérkőzéseket kell még játszaniuk. Ha a tavalyi rendet nézzük, akkor biztosan még kettő csapat vár a fiúkra, akikkel szemben oda-vissza vágós alapon dől majd el a felkerülés sorsa. Nagyon komoly csapatokkal kell szembenézniük a dunaújvárosiaknak, hiszen ellenfélül szóba jöhet a Zalaegerszeg, a Gyirmót, a Békéscsaba, a Mezőkövesd és a Kecskemét is. Olyan csapatok ezek, akiknek a felnőtt csapataik vagy a másodosztályban vannak, vagy az NB I-ben szerepelnek. Minden leendő ellenfelünknek komoly utánpótlás bázisa van. Szurkolunk a fiúknak, és arra kérek minden labdarúgás szeretőt, hogy ha tudjuk már az osztályozók pontos időpontját, akkor minél többen jöjjenek ki szurkolni az U 21-es csapatnak, hogy sikeresen vegyék a párharcokat.

A sajtótájékoztató harmadik részében a szurkolói busz indításával kapcsolatos információk hangzottak el.

Szurkolói busz indul Tatabányára!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2014. május 24-én 18:00 órakor szombaton megrendezésre kerülő Tatabánya FC – Dunaújváros NB II-es mérkőzésre – megfelelő létszámú szurkoló jelentkezése esetén – szurkolói buszt indítunk, amely 1530-kor indul a Dunaújváros Stadion elől.

Ennek költsége a klub szurkolói számára 1.000,- forint, mely összeg már a belépő jegyet is tartalmazza.

Jelentkezni– 2014. május 23-a péntek 1200 óráig – Petrás Gábornál (+36-70/616-5941) és Gergelyfi Erzsébetnél (+36-30/505-8387) lehet.

Szurkoljunk együtt csapatunknak! Hajrá Dunaújváros!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.