Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. December 28. 21:27, szombat | Helyi sport

Az öreg fiúk megmutatták

Az öreg fiúk megmutatták

Egymást követik a színvonalas és népszerű labdarúgó tornák a Dunaújváros Sportcsarnokban. A 35 év feletti labdarúgóknak immár hetedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a ZEUS OLD BOYS Kupát.

A 12 csapat részvételével rajtoló küzdelemsorozat rangadóval indult, hiszen a Macső remek csapata mérkőzött meg a nyitó találkozón a Sztanó Miklós vezette Öreg Királyok alakulatával. A gólnélküli döntetlennel végződő kiváló meccs sejtetni engedte, hogy nagyszerű futball élmény van készülőben a mai napon. A címvédő Gari Trans délután lépett pályára és egygólos győzelemmel (1:0) mutatkozott be.


Érdekesség volt és a torna színvonalát emelte, hogy több volt NBI-es játékos is felbukkant a mezőnyben, elég megemlíteni Salamon Miklóst, Sztanó Miklóst, Buzás Attilát vagy éppen Bárányos Zsoltot, kiknek neve igen jól cseng még ma is a honi labdarúgó-berkekben.


A lebonyolítás rendkívül játékos-barát volt, hiszen legalább négy mérkőzést minden csapat tudott játszani a tornán. A csoporttalálkozókon kellőképpen megszorongatták egymást a szembenálló felek, de ebben a szakaszban akadtak nagyobb arányú győzelmek is. A nap derekára kialakult a legjobb nyolc és a vigaszág – vagyis a Corso Kupa – mezőnye. Az állva maradt csapatok ekkor kieséses rendszerben folytatták a küzdelmeket, a vigaszágra került gárdák, pedig körmérkőzésekkel döntötték el a Corso Kupa sorsát, mely a Baracs SE győzelmét hozta.


A ZEUS Kupa elődöntői izgalmasan alakultak, olyannyira, hogy végül büntető rúgások döntötték el az egyik ágon a döntőbe jutást: Dunaferr Vasas – Macső 0:0 (3:2), míg a másik ágon a Tanya Csárda Paks – Gari Trans találkozón a paksiak bizonyultak jobbnak. (2:0).
A bronz és az arany mérkőzés is 2:1-es végeredményt hozott. Előbbit a Macső az utóbbit a Dunaferr Vasas tudta megnyerni ilyen arányban. Ünnepi hangulat, kiváló játékot bemutató csapatok, és remek mérkőzések jellemezték a tornát. A különdíjakkal elismert labdarúgók pedig megérdemelten emelhették fel a játékukért kapott jutalmakat.


Nyilatkozatok a VII. Zeus Old Boys kupáról:

Tóth Imre a Dunaferr Vasas csapat csapatvezetője:

Sokáig nem volt biztos, hogy el tudunk indulni ezen a tornán, amit azért is sajnáltam volna, mert az Energott ligáról is lemaradtunk. Szerencsére összejött a csapat és részt tudtunk venni a kupán. A legjobb négy között sem pártolt el tőlünk Fortuna, hiszen büntetőkkel jutottunk a döntőbe, ott pedig egy szerencsés góllal sikerült nyernünk. Eddig egy harmadik hely volt a legjobb helyezésünk a ZEUS OLD BOYS Kupán, most pedig elsők lettünk. Gratulálok a csapatnak

Aradi „Zsuga" Gábor a Tanya Csárda Paks csapatának csatára:

Először vettem részt ezen a kupán és nagyon tetszett. Elég erős mezőny jött össze, nagyon jól éreztem magam. Jó volt a szervezés bár az egy félidős meccseket nem nagyon szeretem, de amúgy minden tökéletes volt! Az első négy csapat nagyon erős volt, a tornagyőztes pedig kimondottan jól játszott.

Újvári József a Dunaújváros PASE csapat játékosa, aki a torna legidősebb játékosa:

Óriási élmény volt ilyen mezőnyben játszani. Számomra nagyon nagy inspiráció, hogy megkaptam a legidősebb játékos különdíját. Ez az elismerés annyira jól esett, hogy megígérhetem: még 25 évig nem hagyom abba a focit!

Bába Attila a Corso Kupa támogatója:

Amikor tehetjük, támogatjuk a dunaújvárosi sportot, a labdarúgás pedig sokan tudják, hogy a szívügyünk. A vigaszág győztesének felajánlott vacsora meghívással arra gondoltunk, hogy azok a csapatok is vívjanak még egy-két izgalmas mérkőzést, akik a csoportjukban lecsúsztak a továbbjutásról, lehet, hogy éppen csak egy hajszállal. Gratulálunk a győztes Baracs SE csapatának és szeretettel várjuk őket!

:

Sajnos nagyon erős csoportba kerültünk, így nem sikerült a továbbjutás. Viszont a csoportmeccsek után a vigaszágra koncentráltunk és nagyon örültünk, hogy sikerült megnyernünk. A Corso Étterem felajánlása – a vacsora meghívás – remek alkalom lesz arra, hogy majd januárban – amolyan csapatösszetartás jelleggel – néhány jó falat mellett beszélgessünk a jövő évi feladatainkról.


VII. ZEUS OLD BOYS KUPA "NAGYOK A PÁLYÁN"
VÉGEREDMÉNYE

1. HELYEZETT DUNAFERR VASAS
2. HELYEZETT TANYA CSÁRDA PAKS
3. HELYEZETT MACSŐ
4. HELYEZETT GARI TRANS
CORSO KUPA
1. HELY BARACS SE
KÜLÖN DÍJAZOTTAK
A TORNA JÁTÉKOSA BUZÁS ATTILA (TANYA CSÁRDA PAKS)
A TORNA KAPUSA ELTER ZOLTÁN (MACSŐ)
GÓLKIRÁLYA NAGY GÁBOR (DUNAFERR VASAS)
DÖNTŐ LEGJOBBJA SZLANYINKA PÁL (TANYA CSÁRDA PAKS)
SENIOROK SENIORA ÚJVÁRI JÓZSEF (DUNAÚJVÁROS PASE)
GENTLEMAN (FAIR PLAY) DÍJ MACSŐ CSAPATA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.