Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 10. 23:59, hétfő | Helyi

Az Összefogás dunaújvárosi szervezeteinek sajtónyilatkozata

Az Összefogás dunaújvárosi szervezeteinek sajtónyilatkozata

Sajtónyilatkozatban reagált a Fidesz Bajnai Gordon látogatását követő nyilatkozatára az Összefogás helyi szervezete.

"...Nem vágyunk állóháborúra, nem élvezzük a sárdobálást, de mivel a kampány kellős közepén járunk – kénytelenek vagyunk válaszolni. Kénytelenek, már csak azért is, hogy ne gondolják azt a kormánypárt dunaújvárosi helytartói, hogy bármit mondhatnak, bármit is belehazudhatnak az emberek szemébe.

A Fidesz megszorításokkal riogatja az embereket, ha az ellenzéki Összefogás hatalomra jutna az áprilisi választáson. Nincs jobb szó erre, mint: hazugság! Az az állampárt állítja ezt, amelyik soha nem látott mértékben vetett ki adókat az elmúlt években. Az egységes adókulcs lehet, hogy jól hangzik, van, aki ezzel is jól járt, de a kétkulcsos személyi jövedelemadó eltörlésével az Orbán-kormány a magas jövedelműek javadalmazását növelte jelentősen az alacsony fizetésű alkalmazottak és alkalmazóik rovására. Ennek eredményeként a tízmilliós Magyarországon ma 4,5 millióan a szegénységi küszöbön vagy az alatt tengődnek. Ezen szeretnénk változtatni. Igen, ezen. Úgy, hogy igazságos legyen! Éppen úgy, ahogy a rezsicsökkentésen.

A legnagyobb arcátlanság az, amikor a Fidesz a kiváló foglalkoztatási adatokkal dicsekszik. Ebben benne van számos külföldön dolgozó magyar is, akiknek tábora az Orbán-kormány alatt gyorsan gyarapszik, és számuk ma már legalább 300 ezer, de lehetséges, hogy ennél is több. Ehhez járul az Orbán-kormány által igencsak favorizált közmunkaprogram, amely 200 ezer embernek "biztosított" alacsony képesítést igénylő részmunkaidős állást. És hab a tortán, ha a foglalkoztatás növeléséről Dunaújváros polgármestere és országgyűlési képviselője beszél, aki egy fűszálat nem tett odébb egyetlen munkahely létesítéséért sem! Az ő tevékenysége ebben a kérdéskörben is, gyakorlatilag értékelhetetlen.
Amit a Fidesz Dunaújvárosban művelt az elmúlt évek során, az elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan. A hatalmuk megtartása érdekében ma már csak kiabálnak és kínosan feszengnek. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy: nem kell félni! Áprilisban és majd októberben ugyan távozniuk kell! Az élet megy majd tovább és egy igazságos, demokratikus országban Önök is jobban fogják magukat érezni. Akkor már nem kell rettegniük nagyvezérük haragjától sem!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.