Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 31. 07:43, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Azt mondta neki: ez a kis tévé többet ér, mint te

Azt mondta neki: ez a kis tévé többet ér, mint te

Baltával támadt apjára egy férfi tavaly júliusban Szelevényen, az ügyben hétfőn kezdődött meg a büntetőper a Szolnoki Törvényszéken.

Az emberölés kísérlete miatt bíróság elé állított, 26 éves vádlott már korábban is bántalmazta a szüleit, emiatt börtönbüntetést kapott.

A vádirat szerint a többszörösen elítélt C. László – aki a bíróságon nem kívánt vallomást tenni – az említett büntetéséből szabadult feltételesen 2010 decemberének a végén. A szülők az erőszakos magatartása miatt nem akarták a házba visszafogadni, pár hét elteltével mégis megengedték, hogy fiuk beköltözzön. A fiatal férfi változatlanul alkoholizáló életmódot folytatott, a szüleivel ittasan többször veszekedett, s ezek során bántalmazta őket.

A vádlott tavaly július 21-én délután is részegen ment haza, s a ház szobájában az apjára támadt azzal, hogy miért dugják el előle a rendes ételt. A férfi többször megütötte az ágyon ülő apja arcát, majd térddel állon rúgta őt, és a mobiltelefonjával megütötte a fejét. A megtámadott ember megpróbált menekülni, ekkor azonban C. László „lefejelte”. Eközben a vádlott folyamatosan szidalmazta apját, majd „mindjárt megöllek!” kiáltással kirohant, és egy jól élezett baltával tért vissza; azzal kétszer nagy erővel a sértett feje irányába suhintott, de apjának az ütéseket kisebb sérülések árán sikerült kivédenie. A balta a földre esett, azt a vádlott anyja felkapta, kivitte a lakásból, majd segítségért szaladt. A vádlott ezután felkapta a dohányzóasztalt, azzal próbálta meg az apját két alkalommal megütni, de elvétette, a bútor mindkétszer a földhöz csapódott, és széttört. Ezután C. László távozott a helyszínről.

Az apa a bíróság előtt tett tanúvallomásában azt mondta, hogy az őt és feleségét ért korábbi bántalmazások miatt nem tettek feljelentést, a tavalyi esettel azonban „betelt a pohár”. Fiát úgy jellemezte, hogy az ittasan nagyon agresszív. Mint felidézte, amikor a fia a szobában lévő televíziót is hozzá akarta vágni, meggondolta magát, letette a készüléket, és azt mondta neki: „Ez a kis tévé többet ér, mint te”.

A tárgyalás március 7-én folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.