Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Február 03. 21:26, szerda | Helyi sport
Forrás: Huszka Zsuzsanna marketing- és kommunikációs vezető DFVE

Bajnok DFVE játékosok

Bajnok DFVE játékosok

Felnőtt női válogatottunk elhozta a legfényesebb érmet az Európa – bajnokságról, ezzel pedig megváltotta a repülőjegyet a riói olimpiára.
Fotó: Garda Krisztina.

Csapatunk két játékosa is szerepet vállalt a végső győzelemben.

C
- Rettentően fáradt vagyok, az elmúlt két hét nagyon sokat vett ki belőlem, de minden pillanat teljes mértékben megérte. Sokan mondták a döntő után, hogy még nem fogták fel, hogy mit is jelent ez az aranyérem. Ez nálam is így van, de nem is a riói kvóta az, ami felfoghatatlan, hanem hogy tizenöt év után lett újra Európa – bajnok a magyar válogatott. Nagyon szép ívet írt le a pályánk Belgrádban, és ahhoz, hogy ez legyen a vége, kellett az a pofon a legelején a hollandoktól. Talán egy kicsit örültek is nekünk, mivel minket egyszer már megvertek. Mi viszont éreztük rajtuk, hogy azt a totális játékot, amit ellenünk mutattak ott, nem lehetett bírni két héten keresztül. A döntőben mondhatom, a mi akaratunk érvényesült, és talán soha nem voltunk még annyira felszabadultak és boldogok, mint ott a dobogó legfelső fokán.
Természetesen nagyon örülünk, és megyünk tovább a kijelölt úton. Most egy kicsit újra haza kell koncentrálni, szerdán csatlakozunk Orsival a csapathoz, ám nekem még nem sikerült a suliban vizsgáznom, valahogy azt is be kéne iktatnom a menetrendbe. Még nem látom a folytatást, de megálmodom a dolgokat gyorsan és persze szombaton már a BVSC ellen játszunk, amit szintén szeretnénk megnyerni.

Kasó Orsolya:
- Igaz, a döntőben nem sok szerepet kaptam, de ettől függetlenül is nagyon jó érzés volt, mikor a nyakamba akasztották az aranyérmet. A mérkőzés végén, mikor Bíró Attila időt kért, Gangl Edina adta át a helyét nekem a medencében. Mindezt azért, hogy én is részese lehessek a medencéből a sikernek. Nagyon jól esett ez a gesztus tőle. És az az érzés egyszerűen leírhatatlan, mikor neked játsszák a himnuszt a dobogón állva. Még mindig nem igazán tértem magamhoz. Természetesen péntek este meg is ünnepeltük ezt a sikert, de itthon is lesz majd valami hasonló, ám hazaérkezésünk után mindenki nagyon fáradt volt és természetesen mindenki haza akart már menni kicsit. Mikor már itthon voltam Dunaújvárosban, a szomszédom fogadott a lépcsőházban, megölelt és gratulált a sikerünkhöz. Azt mondta, hogy nagyon régen ríkatta meg valaki, hát nekünk péntek este sikerült. Ezek hatalmas elismerések, és nagyon jól esnek. Nagyon köszönjük a támogatást a szurkolóinknak és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett a munkánkhoz. A stáb mellett azt is tudni kell, hogy ez az aranyérem nem csak ennek a tizenhárom játékosnak köszönhető, hanem mindenkinek, aki velünk együtt készült és a keretszűkítésekkor estek ki a csapatból. Nélkülünk nem sikerült volna a jó szereplés és a végső győzelem sem. Nekik is kijár a köszönet és az elismerés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV