Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 16. 14:34, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Bajnok Rallypáros a Subaruban

Bajnok Rallypáros a Subaruban

45. Serbia Rallye összefoglaló 2012. 10. 15.
Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna

Életük legjobb eredményével, az abszolút második helyen fejezte be a 45. Serbia Rally-t, a CEZ (Central European Zone) záróversenyét Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna. A futamot a többszörös bolgár bajnok Krum Donchev nyerte S2000-res Peugeot-val, míg a harmadik helyen az idei Yalta IRC futamgyőztes, török Yagiz Avci végzett, egy S2000-res Ford Fiesta volánja mögött. Ezzel a FleetConcept Rally Team kettőse megszerezte a 2012-es CEZ Production Cup bajnoki címet!

Bessenyey Zoltán (Subaru N12):

Két héttel, ezelőtt amikor Olaszországban sikerült babért szakítanunk azt gondoltam ezt idén már nem lehet felülmúlni. Lehetett! J A 45. Serbia Rally talán életünk legnehezebb versenye volt, minden szempontból. Vigyázni kellett a kocsira, be kellett érni a célba mindenképpen a CEZ értékelés miatt, ugyanakkor a Szerb bajnokságban is szerettünk volna sikeresen szerepelni, és szerettük volna megverni a helyi „hőst” Tosa Stamenkovic-ot, aki egy EVO IX-es Lancer-rel indult.

A futamon a bolgár élmezőny mellett a török Yagiz Avci is tiszteletét tette, aki idén megnyerte az IRC Yalta rally-t. Nagyon boldogok voltunk, hogy a ködös és esős első napon sikerült a második helyen zárnunk, igaz ehhez sokszor az ellenfelek hibája is kellett. A 3-as kategóriát 4 másodperccel nyertük az első napon, ami hatalmas fegyvertény volt számunkra. A második napon, Belgrád mellett a szerbek számára nagyon ismert pályákon kicsit vissza kellett vennünk, Stamenkovic pedig gyorsult, így a harmadik helyet próbáltuk őrizni. Az utolsó előtti szakaszon eltört egy féltengelyünk hátul, és még azzal kellett két hosszú etapot és egy gyorsot végigjönnünk, de sikerült. A végén aztán kiderült, hogy a nagy sietségben szerb ellenfelünk az utolsó gyorson defektet kapott, így visszacsúszott a negyedik helyre a török Avci mögé, majd a verseny után tiltott kerékcsere okán még ki is zárták. A futamon végig mi is a lehetőségeinkhez képest maximumot nyújtottuk, volt is benne kockázat bőséggel, de szerencsére most minden flottul ment, a ködös, esős, és nehéz körülmények ellenére.

Ezzel az eredménnyel nem csak életünk legjobbját értük el, de megvan a hőn áhított bajnoki cím is 2012-ben, a Közép-Európa Bajnokságban! Továbbá harmadik helyen zártunk a Szerb nyílt bajnokság abszolút értékelésében, ahol a bolgár Krum Donchev diadalmaskodott! Azt hiszem nem is, lehetünk boldogabbak és elégedettebbek ennél, és már most tervezgetjük a 2013-as szezont.

Szeretném ismét megköszönni a kis csapatomnak az egész éves segítséget, Mama, Papika és Attila akik mint háttér minden futamon ott voltak velünk, valamint Juli, aki azt hiszem az ország legjobb, és nem mellesleg legkönnyebb navigátora! Köszönöm a Hadik csapat áldozatos munkáját, akik ebben a hónapban nagyot alakítottak, hiszen a Subaru csendben viselte a terhelést, pedig amit kapott az már nem volt kellemes. És végül de nem utolsó sorban köszönöm a szponzorainknak, hogy ezt a remek évet lehetővé tették számunkra, és remélem, mindenkivel együtt ünnepelünk majd december 15.-én, Budapesten az FIA CEZ éves díjkiosztóján, ahol az FIA vezetője, Jean Todt adja majd át a díjakat!

Köszönet a támogatóknak!

Címkék: rallye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.