Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2022. November 03. 08:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Bakondi: fokozódik a migrációs nyomás

Bakondi: fokozódik a migrációs nyomás

Fokozódik a migrációs nyomás a déli határon és már az Iszlám Állam is igyekszik kihasználni a helyzetet - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A hatékony határvédelem miatt feltorlódnak a magyar határon a migránsok, ezért élhetetlenné válnak a határ menti települések - közölte Bakondi György.

Eközben embercsempész bandák harcolnak a területért - tette hozzá.

A tanácsadó úgy vélekedett, hogy a megoldást az jelentheti, ha az Európai Unió szakít a bevándorlást szükségesnek tartó elhibázott migrációs politikájával.

Ebben a helyzetben Magyarország fokozza a határvédelem hatékonyságát. Zajlik a határkerítés erősítése, illetve a télre már több mint ezer határvadász áll szolgálatba. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a honvédséget kivonják a déli határról - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar határvédelem költségei meghaladják a 600 milliárd forintot. Az Európai Unió pedig annak ellenére sem nyújtott ehhez pénzügyi segítséget, hogy Magyarország egyben az EU külső határait is védi.

Címkék: bakondi, migráció

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 21. 07:19, kedd | Belföld

Történelmi pillanat: Mol-csoport: saját azeri kőolajmezőjéről érkező olajat finomít a MOL

Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezik a Mol-csoporthoz a pozsonyi finomítóba az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

2023. Március 21. 07:15, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!

Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.