Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2016. December 13. 10:09, kedd | Helyi

Baltási Nándor: Szeretetben teljesen

Baltási Nándor: Szeretetben teljesen

Baltási Nándor római katolikus plébános az Isteni szeretet erejéről írt nekünk az adventi várakozás kapcsán.

Karácsony: Jézus Krisztus születése, a megváltó érkezése, a második isteni személy megtestesülése.

XVI. Benedek pápa így fogalmazta meg a Szentháromság lényegét: "Az ember, Isten képmása, a szeretetben lesz először teljesen önmaga. Az örök Atya irántunk való szeretetében elküldte saját Fiát hozzánk, és a Szentlelket ajándékozta nekünk, hogy Isten gyermekeivé tegyen bennünket. Váljunk e kegyelemhez méltóvá! A Szentháromság Isten tartson meg benneteket mindenkor a szeretetében!"


Krisztus születése, egy kisgyermek érkezése megindítja az embert. A csecsemő ráhagyatkozik szülei gondoskodására. A mindenséget teremtő Isten ráhagyatkozik az esendő ember gondoskodására.


A teremtéstörténetből tudjuk, hogy az ember visszautasította az Atya által fölajánlott hiánytalan emberi létet, a teljes boldogságot, és a tagadást választotta. A tagadás örök szenvedésre kárhoztatta az embert. A megváltó születésével ebből a rendetlen állapotból való kilépésre nyújt lehetőséget. A karácsonykor ünnepelt születés a megváltásban, a Krisztus által vállalt szenvedésben, kereszthalálban ér véget, és a feltámadásban nyer értelmet. A feltámadás ad új értelmet az ember életének. Váljunk e kegyelemhez méltóvá! – fogadjuk el Isten felajánlott kegyelmét, hogy méltók legyünk az örök életre.

Az elfogadás útja a ma született Krisztus, akiben egyedül talál az ember életet és boldogságot, amelyre teremtetett, és amire vágyakozik. Mert Ő az út, az igazság és az élet.


Kérünk, Istenünk, fogadd megengesztelődve ezt az áldozati adományt tőlünk, szolgáidtól és házad egész népétől. Irányítsd a te békédben életünk napjait, ments meg minket az örök kárhozattól, és végy föl választottaid körébe.

Baltási Nándor, római katolokis plébános

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 27. 19:33, szerda | Sport

Örülünk, hogy a célt megláttuk!

Boldogan haladt át a céldobogón a Győr Ralin a Kronome - Pásztor ralipáros.

2023. Szeptember 27. 19:28, szerda | Sport

Kovács Bálint: „Igazán nem kell lehajtott fejjel járnom, hogy 8. lettem az IDM-ben”

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint a múlt hétvégén a németországi Hockenheimben fejezte be szereplését az IDM 2023-as idényében.

2023. Szeptember 27. 14:05, szerda | Belföld

Közel 10 milliárd forintból új naperőmű létesül Kecskeméten

Közel 10 milliárd forintból új naperőművet épít az év végéig Kecskeméten a MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft.