Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2022. Január 03. 14:48, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Bazsi és a bahraini Gokart VB

Bazsi és a bahraini Gokart VB

Juráncsik Balázs a 18-ik szülinapját az Arab Emirátusokhoz tartozó Bahrain-ben a legjobb magyarként ünnepelhette.

Kategóriája 12-ik helyezettje lett, a 72 profi gokart versenyzőt felvonultató mezőnyből.

Bazsit kérdem a nem mindennapi versenyről, ami december 11-18 között zajlott, az 1400 méter hosszú aszfaltcsíkon.

Megosztanád a portálolvasókkal a történteket?

- A gépsorsolás folyamata úgy történt, hogy meg volt adva mikorra kellett a gokart pálya bejáratához menni, sorba álltak a versenyzők kategóriánként és mindenki húzott egy sorszámot, ami alapján az adott sorszámú gokartot kellett használnia a verseny alatt.

A fentiek után lehetőség nyílt, hogy a pálya nyomvonalával "éles" körülmény között ismerkedjél, a többi sporttársaddal együtt. Milyen volt egy bér gokarttal csapatni? Mire volt elég az a pár kör?

- Nem volt rossz a bér gokarttal menni, mert fel tudtam térképezni a pálya nyomvonalát, és a határait. Ez a pár kör arra volt elég, hogy megismerjem a féktávokat, valamint hol, mennyire lehet limiten menni az adott kanyarokban.

Másnap és harmadnap szabadedzések voltak. Milyen vázzal mentél, és most ki szerelt neked? Miként értékeled ezeket a napokat?

- Az eredeti 2021-es Sodi kart vázzal mentem a világbajnokság alatt, ami nekem nagyon tetszett. Horváth Józsi szerelt a versenyen, akivel az egész évben az Országos bajnokság alatt együtt dolgoztam. Én pozitívan értékelem ezeket a napokat, mert sikerült sokat fejlődni, tanulni az adott szituációkat a pályán, hogy miként helyezkedjek majd a versenyeken.

Az időmérő milyen eredményt hozott számodra?

- Az időmérő nagyon jól sikerült számomra, ahhoz képest, hogy nem voltam tökéletes helyen. De én, meg voltam elégedve a helyezéssel, amit elértem az időmérőn.

Másnap következett a Pre Final. Sikerült-e jó időt menned a gokarttal?

- A Pre Final jól indult, de az első három kör alatt nagyon nagy volt a vonatozás, ezek után a harmadik kör végén, egy incidens áldozata lettem, ennek következtében vissza estem a mezőny végére, ahonnan csak a 18. helyre tudtam felzárkózni.

Szombaton egy bemelegítő edzés és a döntő várt rád, és a szerelődre. Miként abszolváltad azt? Volt-e kalandod?

- Volt kalandom bőven mivel a 21. helyről vártam a döntőt, ami élmény dúsan telt, mert rengeteg csatában vettem részt a 21 kör alatt. A sok fáradtság ellenére sikerült a 16. helyen célba érnem. De ezek után előrébb léptem, mivel volt pár versenytársam, akiket megbüntettek, így végül a 12. helyen végeztem, amivel én lettem a legjobb magyar versenyző, a 2021-es világbajnokságon.

Ha újra rajtolhatnál, mi az amit másként tennél?

- Semmit. Mindent ugyanúgy csinálnék, mint ahogy csináltam, mert én minden percét élveztem az egész világbajnokságnak.

Életed második nemzetközi versenyén, és első világbajnokságán vagy túl, ahol eredmény tekintetében a legjobb magyar lettél. Korábban Le Mans-ban méretteted meg magad. Miként sikerült a bahraini Grand Finalra kijutni?

- A világbajnokságra az itthoni országos bajnokságon keresztül sikerült kijutnom, mert azzal, hogy megnyertem a bajnokságot, megkaptam a belépőt a Grand Finalra.

Megosztanád a portál olvasókal a 2022-es versenyzői tervedet?

- 2022-ben szeretném megvédeni az országos címemet, ezen kívül a CEE és az Euro Trophy bajnokságban is helytállni.

Kiknek és mit köszönsz meg a 2021-es versenyzéseddel kapcsolatban?

- Az édesapámnak, hogy ez idáig támogatott abban, amit csinálok. Az ismerőseimnek, hogy biztattak és mellettem álltak. A szerelőmnek, akivel egész évben remekül együtt tudtam dolgozni. A csapatomnak, akivel sikert-sikerre halmoztunk az év során.

Fotó: Hajóka Sportfotó
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, gokart

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 17:39, péntek | Sport

Az unokáimnak is mesélni fogom!

Kategóriagyőzelmet szerzett a Dominik GT - Bencs Gábor ralipáros a ZEG Rally Show-n!

2022. Július 31. 17:16, vasárnap | Sport

Magyar Nagydíj - Verstappen először nyert Mogyoródon

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben

2022. Július 30. 17:23, szombat | Sport

Magyar Nagydíj - Russell rajtolhat az élről

George Russell, a Mercedes brit versenyzője nyerte a mogyoródi Hungaroringen zajló 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti meg az első rajtkockából.

2022. Július 30. 14:03, szombat | Sport

Hertlik Donoven: újabb dobogó és összetett második hely – az enduro premier évében

A lehető legjobban alakul Hertlik Donoven első szezonja az enduro szakágban, hiszen a korábbi többszörös magyar bajnok endurocrosszos a legutóbbi bajnoki fordulóban, Varsányban ismét felszáguldott a dobogóra.