Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 30. 08:10, péntek | Helyi
Forrás: FEJÉR MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 8000 Székesfehérvár, Szent Flóri

Árokba csúszott autók, elakadt kamionok miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét a tegnapi havazásban

Árokba csúszott autók, elakadt kamionok miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét a tegnapi havazásban

Esik a hó, fúj a szél, fagypont körüli a hőmérséklet. Tagadhatatlanul megérkezett a tél. Mi a helyzet az utakon? A Katasztrófavédelem válaszol.

Árokba csúszott autók, elakadt kamionok miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét a havazásban január 29-én. Délutántól éjfélig összesen tizennégy műszaki mentésnél, többségében Székesfehérvár térségében avatkoztak be a hivatásos tűzoltók.

Személygépkocsik csúsztak árokba Csákvárnál, Pákozd és Sukoró között, a 81-es főút bodajki bekötőjénél, Székesfehérvár és Zámoly között, valamint Nagyvenyimen.

Sárbogárd és Alap között, a 6223-as úton egy autóbusz csúszott árokba és az oldalára borult. A munkásjáraton egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett. A buszt a sárbogárdi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók daru csörlőjével állították kerekeire és húzták ki az árokból.

Késő délután az M7-es autópályán a szabadbattyáni lehajtó közelében egy nyerges vontató keresztbe fordult az úton és a sztráda Budapest felé vezető oldalát teljesen elzárta. A rakomány nélküli kamiont a székesfehérvári hivatásos tűzoltók gépjárműfecskendője kiegyenesítette, majd ismét megindult a forgalom. Miután a feltorlódott járművek továbbhaladtak, a tűzoltók levontatták a nyerges vontatót az autópályáról. A műszaki mentéshez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult.

A 8-as főúton Csór közelében három nyerges vontató akadt el a havas, jeges úton. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a kamionok elől a havat ellapátolták, a burkolatot felsózták, majd egy közeli parkolóba vontatták a járműveket.
Székesfehérváron a Fiskális út és a Béla utca kereszteződésében egy kamion az elejével árokba csúszott. A Szekfű Gyula utcán egy személyautó szegélyoszlopra hajtott.

Kora este a 8-as főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán egy furgon az oldalára borult. A járművet a tűzoltók kerekeire állították. Személyi sérülés nem történt.

Éjfél előtt Velence és Pusztaszabolcs között egy utasok nélküli autóbusz csúszott árokba, amelyet a Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói húztak vissza az útra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a Dunántúlon sok csapadékra, délutánig esőre, majd fokozatosan ismét havazásra és vizes hóréteg képződésére lehet számítani.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n.

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó hadnagy
megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.