Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 10. 07:09, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Bécsben népszerűsítik a paksi atomerőművet

Bécsben népszerűsítik a paksi atomerőművet

Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár és Denis Flory, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgató-helyettese nyitotta meg...

Paks gazdag, változatos élővilágát, valamint a Paksi Atomerőmű környezetkímélő működését és fejlesztési lehetőségeit bemutató kiállítást az ENSZ Bécsi Hivatala Központi Fogadócsarnokában. A Magyar ENSZ Képviselet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az MVM Csoport közös kezdeményezésében létrejött tárlat május 18-ig látható.

„Pakson a természetes és az épített környezet teljes harmóniában megfér egymás mellett. Ráadásul azon túl, hogy a legolcsóbban termel villamos energiát, a paksi atomerőmű másik nagy előnye, hogy a fosszilis technológiáktól eltérően egyáltalán nem növeli a légkörben az üvegházhatású gázok mennyiségét. A négy blokk üzeme által közel annyi oxigént takarítunk meg, mint amennyit az összes magyarországi erdő termel egy év alatt. Ez nagyjából az ország egész lakossága által az egész év folyamán belélegzett oxigén mennyiségét jelenti.”- mondta a megnyitón Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma-és energiaügyért felelős államtitkára.

Az eseményen tiszteletét tette Yukija Amano, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatója, aki a korábbi megegyezés alapján júniusban Budapestre látogat majd. A kiállítás egyik apropóját épp a NAÜ adja: a magyar kabinet Kovács Pál államtitkár személyében delegál tagot az ügynökség Kormányzó Tanácsába. A 2012. május 18-ig látható kiállítást az ENSZ-hez előre bejelentkezett látogatói csoportok is megtekinthetik.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.